Ankara'da Dünya Bisiklet Günü kapsamında EGO'nun düzenlediği Bisiklet Farkındalık Eğitimleri sona erdi

EGO Genel Müdürlüğü Bisiklet Farkındalık Eğitimlerinin kapanış etkinliği düzenlendi. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında, “EGO Lab” Bisiklet Farkındalık Eğitimlerinin Kapanış Etkinliği düzenlendi.

Ankara'da Dünya Bisiklet Günü kapsamında EGO'nun düzenlediği Bisiklet Farkındalık Eğitimleri sona erdi
Yayınlanma:

SMART Ankara Projesi “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp)” çerçevesinde Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla gerçekleştirilen “EGO LabBisiklet Farkındalık Eğitimlerinin kapanışı, EGO Bisiklet Kampüsünde yapıldı. Etkinliğe EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin ve kurum yetkilileri, çeşitli kurum ve kuruluşlardan paydaşlar ile “EGO Lab” öğrencileri ve proje uzmanları katıldı.

1.jpg

YOĞUN KATILIM VE İLGİ

Ankara’da öğrenim gören çok sayıda öğrenci ve öğretmenin yoğun ilgi gösterdiği programda, öğrencilere uygulamalı ve pratik bisiklet kullanımı eğitimi verildi. Mini yarışmalar ve ödül töreninin ardından etkinlik sona erdi.

SMART Ankara Projesi “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp)” bünyesinde düzenlenen “EGO Lab” Bisiklet Farkındalık Eğitimleri, 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 500 öğrenciye, 20 hafta boyunca teorik ve pratik olmak üzere haftada 2’şer saatlik eğitimler sunuldu. Eğitimlerin amacı, çocuklarda bisiklet kullanım bilinci oluşturmak ve sürdürülebilir ulaşım alışkanlıklarını teşvik etmek oldu.

Bu kapsamda düzenlenen eğitimler ve etkinlikler, Ankara'da bisiklet kültürünü yaygınlaştırmayı ve daha sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.