Arda Güler, Real Madrid ile ilk kupasını kazandı

Arda Güler yedek bekletildiği maçta Real Madrid ile ilk kupasını kazanmanın sevincini yaşadı.

Arda Güler, Real Madrid ile ilk kupasını kazandı
Yayınlanma:

Real Madrid, İspanya Süper Kupası finalinde Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Riyad'daki Al-Awwal Park Stadı'nda gerçekleşen mücadelede ilk yarıyı 3-1 önde tamamlayan Real Madrid, Vinicius Junior'un (Dk. 7, Dk. 10 ve Dk. 39 - penaltı) üçlüsüne karşılık Barcelona'nın tek golünü Robert Lewandoski (Dk. 33) ile buldu. İkinci yarıda Rodrygo Goes'in 64. dakikadaki golüyle avantajını sürdüren Real Madrid, 71. dakikada Ronald Araujo'nun kırmızı kart görmesiyle rakibine karşı 10 kişi kalmasını da avantaja çevirdi.

Vinicius'un hat-trick yaparak attığı üçüncü gol ve rakibin 10 kişi kalmasını sağladığı asistle büyük bir performans sergileyen Brezilyalı futbolcu, 81. dakikada yerini Camavinga'ya bıraktı.

Milli futbolcu Arda Güler ise sakatlıktan döndü ve final maçında Real Madrid forması altında yedek bekledi. Arda, bu zaferle birlikte Real Madrid ile ilk kupasını kazandı.

İspanya Süper Kupası tarihinde Barcelona 14 kezle en fazla kazanan takım olma unvanını korurken, Real Madrid ise 13. kez bu prestijli kupayı müzesine götürdü.

Mevcut anlaşma uyarınca turnuvaya katılan takımlar arasında Barcelona ve Real Madrid 2,8 milyon avro, Atletico Madrid 1,7 milyon avro, Osasuna ise 750 bin avro alırken, finale yükselen her iki takım da 1'er milyon avro ek gelir elde etti. Real Madrid, kupayı kazanarak toplamda 2 milyon avroyu kasasına ekledi.

Teknik direktörler Carlo Ancelotti ve Xavi Hernandez ise kariyerlerinde 9. kez karşı karşıya geldi. İki teknik adam arasında daha önceki 8 karşılaşmada 4'er galibiyetli eşitlik bulunurken, bu maçın ardından Ancelotti'nin lehine 5-4'lük bir üstünlük sağlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.