Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yolun sonu final mi? Türkiye'nin rakibi Hollanda

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Portekiz yenilgisi hariç unutulmaz anlar yaşayan ve yaşatan milli takımımız, dün gece de Türkiye’yi sokağa döktü.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yolun sonu final mi? Türkiye'nin rakibi Hollanda
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Avusturya’yı 2-1 yenerek son 16’dan Çeyrek Final’e çıkan millilerimiz turnuva ağacında da çok avantajlı bir konuma yerleşti. Turnuvada fikstürler çekilmeden belirlenen final yolunda milli takımımız adım adım ilerliyor.

İLK RAKİP HOLLANDA

Milliler ilk olarak Hollanda ile karşılaşacak. Formsuz ve zor galibiyetlerle buralara kadar gelen Hollanda belki de İngiltere ile birlikte oyun olarak en dişimize göre takım.

Hollanda’yı yenmemiz halinde bizi bekleyen rakip ise İngiltere – İsviçre maçının galibi olacak. Kağıt üzerinde her ne kadar İngiltere favori dursa da saha sonuçlarında ibre İsviçre’den yana görünüyor.

İki takım her ne kadar güçlü olsa da final yolunun diğer ayağına göre bizim için daha büyük avantaj duruyor. Hollanda’yı geçmemiz halinde yol açık.

Diğer yolda ise ilk eşleşme İspanya – Almanya oldu. Erken final olarak bakılan maçta üst tura çıkan Portekiz – Fransa galibi ile oynayacak. Bu dört takımdan biri finale ulaşacak.

İspanya – Almanya – Fransa – Portekiz dörtlüsüne karşı Türkiye – İsviçre – İngiltere – Hollanda dörtlüsü ve yolu şimdilik daha kolay gözüküyor ama en önemlisi Hollanda’yı yenebilmek.

Çeyrek Final maç programı ise şu şekilde olacak:

5 Temmuz Cuma:

  • 19.00 İspanya - Almanya (Stuttgart Arena)
  • 22.00 Portekiz - Fransa (Volkspark)

6 Temmuz Cumartesi:

  • 19.00 İngiltere - İsviçre (Düsseldorf Arena)
  • 22.00 Hollanda - Türkiye (Olympiastadion)

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.