Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonasında Türkiye, takım halinde üçüncü oldu: Ahmet Burak Işık'tan gümüş madalya

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nın son gününde milli sporcu Ahmet Burak Işık, erkekler 400 metre serbest finalinde elde ettiği 3:48.53'lük derecesiyle gümüş madalya kazandı.

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonasında Türkiye, takım halinde üçüncü oldu: Ahmet Burak Işık'tan gümüş madalya
Yayınlanma:

Bu performansıyla 18 ve 19+ yaş kategorilerinde Türkiye rekorlarını da kırdı.

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, şampiyonayı 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamlayan Türkiye Gençler Milli Yüzme Takımı, madalya sıralamasında Avrupa 3'üncüsü oldu. İtalya (13 altın, 9 gümüş, 3 bronz) ve Macaristan'ın (4 altın, 3 gümüş, 4 bronz) arkasında yer alan ay-yıldızlı ekip, büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin erkek yüzücüleri, organizasyonda İtalya'nın (7 altın, 4 gümüş, 1 bronz) ardından en başarılı ikinci takım oldu. Bu başarı, Türk yüzücülerinin uluslararası arenada ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ahmet Burak Işık ve diğer milli sporcularımızın elde ettiği bu başarılar, Türk yüzme sporunun geleceği için umut verici bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Türkiye Yüzme Federasyonu ve sporcularımızı bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.