Başakşehir Konferans Ligi yürüyüşünde galibiyet peşinde: Rakip Rapid Wien!

UEFA Konferans Ligi heyecanı, Başakşehir'in Rapid Wien karşılaşmasıyla başlıyor. RAMS Başakşehir, bugün saat 17:30’da oynanacak mücadelede Avusturya'nın güçlü temsilcisi Rapid Wien’i Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda ağırlayacak. Avrupa futbolunun önemli organizasyonlarından biri olan UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden turuncu-lacivertli ekip, sahasında taraftar desteğini de arkasına alarak galibiyet peşinde.

Başakşehir Konferans Ligi yürüyüşünde galibiyet peşinde: Rakip Rapid Wien!
Yayınlanma:

Başakşehir, Rapid Wien karşısında Avrupa kupalarındaki 57. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avrupa’da 22 galibiyet, 13 beraberlik ve 21 mağlubiyet elde eden İstanbul ekibi, rakip fileleri 82 kez havalandırırken, kalesinde 76 gol gördü. Başakşehir, bu maçı kazanarak Avrupa macerasına iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

cagdas-atan.jpg

BAŞAKŞEHİR’İN AVRUPA SERÜVENİ

Çağdaş Atan’ın liderliğinde Avrupa’da başarılı sonuçlar elde etmek isteyen Başakşehir, UEFA Konferans Ligi lig aşamasına üç eleme turu geçerek katılma hakkı kazandı. 2. eleme turunda San Marino temsilcisi La Fiorita’yı, 3. turda Gürcistan’dan Iberia Tiflis’i ve play-off turunda İrlanda’nın St. Patrick’s Athletic ekibini mağlup eden Başakşehir, Avrupa futbolunun üçüncü büyük organizasyonunda grup aşamasında yer almayı başardı.

RAPİD WİEN’İN ZORLU YOLU

Başakşehir’in rakibi Rapid Wien, UEFA Avrupa Ligi’nde Trabzonspor’u eleyerek dikkatleri üzerine çekti. 3. eleme turunda Trabzonspor’u deplasmanda 1-0, sahasında ise 2-0 mağlup eden Avusturya ekibi, play-off turunda ise Braga’ya elendi ve UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam etti. Hedefi yüksek tutan Rapid Wien, Türkiye’den bir başka temsilciyi daha elemeyi hedefliyor.

EKSİKLER

Başakşehir’de bu önemli mücadele öncesi takımın önemli isimlerinden Ömer Ali Şahiner, sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Ayrıca, Ömer Faruk Beyaz’ın UEFA listesinde olmaması nedeniyle sahada yer alamayacağı açıklandı. Ancak ev sahibi avantajını kullanmak isteyen Başakşehir, saha ve seyirci desteğiyle Rapid Wien karşısında galibiyet arayacak.

Başakşehir’in Avrupa macerasındaki bu önemli karşılaşma, TRT 1 ekranlarından futbolseverlere canlı olarak aktarılacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.