Copa America heyecanı başlıyor

Avrupa kıtası ve kuzey yarımkürede Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı sürerken güney yarımkürede de Copa America heyecanı başlıyor.

Copa America heyecanı başlıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) düzenlediği 2024 Copa America, bu yıl Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek. ABD'nin 14 farklı şehrinde 20 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan turnuvada, 4 farklı grupta toplam 16 takım şampiyonluk için mücadele edecek.

AÇILIŞI ARJANTİN VE KANADA YAPIYOR

Turnuvada Güney Amerika'dan katılacak 10 takımın yanı sıra CONCACAF'tan Jamaika, Meksika, Panama, ABD, Kanada ve Kosta Rika yer alacak. Şampiyonanın açılış maçı, son şampiyon Arjantin ile Kanada arasında 21 Haziran Perşembe günü TSİ 03.00'te oynanacak.

Grup aşaması müsabakaları 2 Temmuz'da sona erecek ve çeyrek final turu 4 Temmuz'da başlayacak. Yarı final maçları ise 9-10 Temmuz tarihlerinde oynanacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkeler çeyrek finale yükselecek.

Copa America tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan ülke Uruguay ve Arjantin, her biri 15 kez kupanın sahibi oldu. Bu iki ülkeyi 9 şampiyonlukla Brezilya takip ediyor.

14 STAT HAZIR

Turnuvanın oynanacağı 14 farklı stadyum arasında AT&T Stadium, Q2 Stadium, NRG Stadium (Teksas), Mercedes-Benz Stadium (Atlanta), Bank of America Stadium (Charlotte), East Rutherford (New Jersey), SoFi Stadium, Levi's Stadium (California), State Farm Stadium (Arizona), Allegiant Stadium (Nevada), Arrowhead Stadium (Missouri), Children's Mercy Park (Kansas), Hard Rock Stadium ve Inter&Co Stadium (Florida) bulunuyor.

MESSİ'DEN BİR BAŞKA REKOR

Copa America'nın en golcü isimleri arasında Brezilyalı Zizinho ve Arjantinli Norberto Mendez yer alıyor. Zizinho 6 turnuvada 34 gol kaydederken, Mendez 17 maçta 17 gol attı. Ayrıca, Perulu Teodoro Fernandez ve Uruguaylı Severino Varela da 15'er golle dikkat çekiyor.

Arjantinli yıldız Lionel Messi, altı farklı Copa America turnuvasında ülkesini temsil ederek 17 maça çıktı ve şampiyonanın en çok asist yapan oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Messi, 13 golle de turnuva tarihinde yer alıyor ve bu yaz yapacağı performansla tüm zamanların en golcü oyuncusu olma yolunda ilerliyor.

Turnuvada 15 ülkeden 23 orta hakem görev yapacak. Bu hakemler arasında Brezilya, Arjantin, Şili, Kolombiya, Uruguay, ABD, Venezuela ve kıta dışından İtalya'dan hakemler bulunuyor.

Copa America'nın Türkiye Süper Lig'i de temsil edecek. Galatasaray'ın Kolombiyalı futbolcusu Davinson Sanchez, Kasımpaşa'dan Ekvadorlu Jackson Porozo ve MKE Ankaragücü'nün Jamaikalı oyuncusu Renaldo Cephas, ülkelerini bu prestijli turnuvada temsil edecekler.

2024 Copa America'nın grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu: Arjantin, Kanada, Peru, Şili

B Grubu: Venezuela, Jamaika, Ekvador, Meksika

C Grubu: Uruguay, ABD, Panama, Bolivya

D Grubu: Brezilya, Paraguay, Kolombiya, Kosta Rika

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.