Dursun Özbek: UEFA'dan ceza alabiliriz

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün finansal durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek: UEFA'dan ceza alabiliriz
Yayınlanma:

İstanbul'daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Özbek, Galatasaray'ın UEFA tarafından finansal fair play kuralları çerçevesinde ceza alabileceği uyarısında bulundu.

Özbek, "UEFA devamlı tepemizde. Negatif öz sermaye durumundayız şu anda. ‘Bunu derhal düzelt’ diyorlar bize. Düzeltemezsek büyük bir ihtimal bir cezayla muhatap olacağız" ifadelerini kullandı. Bu durum, kulübün mali yapısının önemli bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda acil adımlar atılması gerektiğini gösteriyor.

Ayrıca, Özbek Florya Konut Projesi hakkında da bilgi verdi. İlk olarak kulüp imkanlarıyla yapılması planlanan projenin, geçen 2 yılda yaşanan gelişmeler sonucunda bazı değişikliklere uğradığını belirtti. Özellikle konut fiyatlarındaki artışın, inşaat maliyetleri ile arasındaki farkı kapattığını vurguladı.

Finansal zorluklarla ilgili olarak da konuşan Özbek, "Bankalar Birliği'ne ödediğimiz faiz yüzde 15'ten yüzde 51'e çıktı. Böylece kulübümüz yılda yaklaşık 35 milyon dolar faiz öder hale geldi" dedi. Bu durum, kulübün finansal yükümlülüklerinin ne denli büyük olduğunu gösteriyor.

Genel kurulda alınan kararlara da değinen Özbek, Florya arazisinin değerlendirilmesi konusunda yönetimine yetki verildiğini ve Galatasaray Adası'nın yeni imar planına göre restore edilmesi için de onay alındığını ifade etti. Ada, Ekim 2024'ten itibaren restorasyon sürecine girecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.