Ergin Ataman: Son çeyrek savunmasıyla kazandık

THY Avrupa Ligi Dörtlü Finalinin ilk maçında Fenerbahçe Beko'yu 73-57 mağlup ederek finale yükselen Panathinaikos AKTOR'un başantrenörü Ergin Ataman, son çeyrekteki etkileyici savunmalarının galibiyeti getirdiğini ifade etti.

Ergin Ataman: Son çeyrek savunmasıyla kazandık
Yayınlanma:

Berlin'deki Uber Arena'da gerçekleşen mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, oyunun büyük kısmında kontrolün ellerinde olduğunu belirtti. Oyun stratejilerinin sahaya iyi yansıdığını dile getiren Ataman, şu şekilde devam etti:

"Maça savunmada harika bir başlangıç yaptık. Ancak sonrasında gereksiz şutlar ve top kayıpları yaşadık. Fenerbahçe de geri dönmeyi başardı. Özellikle hücumda hızlı geçişler ve üçlük atışlarıyla bize zor anlar yaşattılar. İkinci yarıda tekrar geri döndüler. Sonrasında savunma oyuncularını sahaya sürdüm. Kalaitzakis'i Calathes'e baskı yapması için görevlendirdim. Sarunas Jasikevicius ise Nigel Hayes-Davis ve Sestina'yı 4 ve 5 numaralarda kullandı. Biz de bu sezon pek alışık olmadığımız bir savunma sistemine döndük. Ribaundlarda çok agresif oynadık ve Nunn'a ekstra şans vermedik. Yine de sahada iyi yayılıp doğru şutları bulduk. Son çeyrekteki olağanüstü savunmamızla galip geldik."

Takımda Grant'ın önemli bir maç çıkardığını vurgulayan Ataman, "Calathes ve Nunn'a kilit vurdular. Sloukas ise hücumda şutlarını isabetli kullanamadı. Grant, özgüvenini sahaya yansıtarak hücumda kilit rol oynadı. Takımın soyunma odası harika bir birliktelik sergiliyor. Herkes basketbolu çok iyi biliyor. Kritik maçlarda hücumun işlemesi her zaman garantili değil ama savunma her zaman anahtar rol oynar. Sloukas gibi oyuncular müthiş bir savunma performansı gösterdi. Maçın kritik anlarında özgüvenimiz yüksekti." şeklinde konuştu.

Maç öncesinde oyuncularıyla yaptığı toplantıda paylaştığı düşünceleri de aktaran Ataman, şunları söyledi:

"Maç öncesinde soyunma odasında, 'Bu maçı bir Dörtlü Final müsabakası olarak değil, kazanmamız gereken tek bir maç olarak düşünün. Buraya kadar geldik. Avrupa Ligi'nin en iyi savunma takımıyız. Kendi oyunumuzu oynayalım. Maçın sonucuna değil, maça odaklanalım, maçı yaşayalım. Stratejimizi sahaya yansıtalım.' dedim. Bugün biraz şanslıydık. Teknik ekip bazı kararlar alır ancak her zaman işe yarayacak diye bir şey yoktur. Ancak bu akşam teknik ekibime 100 üzerinden 100 vermek istiyorum."

Panathinaikos'un bugüne kadar Dörtlü Final'lerde yenilmediğine dikkat çeken Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün rekorları alt üst ettik. Umarım finalde de başarılı oluruz. Turnuvanın favorisi olarak Real Madrid gözüküyor ancak yarı finalde neler olacağını göreceğiz. Olympiakos'u ligde 3 kez yendik, Avrupa Ligi'nde 2 kez kaybettik. Real Madrid'e karşı da bir kazandık, bir kaybettik. Yani ne olacağı belli olmuyor. Biz sonucu düşünmeden

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.