EURO 2024'te kimler var?: Türkiye'nin F grubundaki rakibi eski Bayern Münih efsanesinin takımı Gürcistan ne durumda?

EURO 2024 kura çekimi tamamlandı ve merakla beklenen rakiplerimiz belli oldu. anadolugazete.com.tr olarak rakiplerimizi sizlere tanıttığımız serimize devam ediyoruz. EURO 2024 gruplarımızda Çekya ve Portekiz maçları sonrası aday rakiplerimizden Gürcistan'ı inceleyeceğiz.

EURO 2024'te kimler var?: Türkiye'nin F grubundaki rakibi eski Bayern Münih efsanesinin takımı Gürcistan ne durumda?
Yayınlanma:

EURO 2024’te Portekiz ve Çekya ile aynı grupta yer alan A Milli takımımızın gruptaki diğer rakibinin kim olduğu henüz belli değilken Gürcistan'ın EURO 2024’te F Grubunda rakibimiz olma ihtimali mevcut.

F Grubunda yer alan Portekiz ve Çekya ile ilgili rakip değerlendirmelerini yapmış ve geçmişe yolculuk etmiştik. Grupta hangi takımın yer alacağı merak konusu iken adaylar Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan ve Lüksemburg.

26 Mart 2024 tarihinde oynanacak final maçıyla belli olacak olan son takım için aday olan 4 ekip 21 Mart’ta yarı final karşılaşmasında sahaya çıkacak. YunanistanKazakistan ve Gürcistan- Lüksemburg maçları sonucu kazananlar finalde F Grubunda rakibimiz olmak için mücadele edecek.

Bu haberimizde inceleyeceğimiz muhtemel rakibimiz ise Gürcistan...

gurcu2.jpg

Gürcistan Uluslar Ligi gruplarındaki başarısıyla beraber play-off oynama hakkı kazanarak kendisini Lüksemburg'un rakibi olarak buldu. Yunanistan ve Kazakistan eşleşmesinin galibiyle final maçına çıkacak. Yarı finallerin tek maç usulüyle oynandığı play-off turundan çıkan 3 ekip Almanya'ya EURO 2024 gruplarına gidecek.

Gürcistan kadrosunda yetenekli oyuncular barındıran bir takım olarak dikkat çekiyor. Dünyaca tanınan oyuncuları da olan Gürcüler, EURO 2024 gruplarına kalmayı başarırsa Türkiye'nin grubunda yer alacak. A Milli Takım'ın bulunduğu gruba gelme ihtimali olan Gürcistan'da dikkatleri en fazla üzerine çeken isim Khvicha Kvaratskhelia...

kvara.jpg

Kvaratskhelia, Napoli formasıyla ortaya koyduğu performansla dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Geçen sezon Napoli'nin Serie A şampiyonluğunda büyük rol oynayan Kvaratskhelia, Gürcistan Milli Takımı'nın en önemli ismi olarak anılıyor. Kıvrak bilekleri, çabukluğu ve dikine oyunuyla sol kanatta oynayan Kvaratskhelia, play-off eşleşmelerinde takımının en güçlü silahı olacak.

Kadroda dikkat çeken bir diğer isim ise kaleci Giorgi Mamardashvili...

2000 doğumlu genç kaleci Mamardashvili, İspanya LaLiga'da Valencia forması giyiyor. Gelecek vaat eden kaleci Valencia'ya Dinamo Tiflis'ten gelmişti. Aynı Kvaratskhelia gibi bir anda dikkatleri üstüne çekerek İspanya'ya transfer yapan yetenekli kaleci, Gürcistan'ın büyük kozları arasında bulunuyor.

Bireysel olarak öne çıkan oyuncuların dışında kompakt ve mücadele dozu yüksek futbol oynayan Gürcistan, play-off grubundan çıkarak EURO 2024'te Türkiye'ye rakip olabilecek kalibrede bir takım.

gurcu3.jpg

Gürcistan'ın teknik direktörü de dikkat çekici isim Willy Sagnol...

Willy Sagnol'ü futbolseverler geçmişten hatırlayacaktır. Bayern Münih'te uzun yıllar top koşturan sağ bek Sagnol, Gürcistan milli takımının başına geçerek göreve başladı. Çalıştığı süreçte fena iş çıkartmayan Sagnol, takımını EURO 2024 play-offlarına kadar getirdi ve taktirleri topladı. Sagnol ve öğrencileri bu play-off cenderesinden çıktıkları an Fransız teknik adam ve Gürcistan, EURO 2024'te boy gösterecek.

sagnol.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.