EURO 2024'e doğru: Türkiye'nin F grubundaki muhtemel rakibi EURO 2004'ün sürpriz şampiyonu Yunanistan ne durumda?

EURO 2024 kura çekimi tamamlandı ve merakla beklenen rakiplerimiz belli oldu. anadolugazete.com.tr olarak rakiplerimizi sizlere tanıttığımız serimize devam ediyoruz. EURO 2024 gruplarımızda Çekya ve Portekiz maçları sonrası aday rakiplerimizden Yunanistan’ı inceleyeceğiz.

EURO 2024'e doğru: Türkiye'nin F grubundaki muhtemel rakibi EURO 2004'ün sürpriz şampiyonu Yunanistan ne durumda?
Yayınlanma:

EURO 2024’te Portekiz ve Çekya ile aynı grupta yer alan A Milli takımımızın gruptaki diğer rakibinin kim olduğu henüz belli değilken Yunanistan EURO 2024’te F Grubunda rakibimiz olma ihtimali mevcut.

F Grubunda yer alan Portekiz ve Çekya ile ilgili rakip değerlendirmelerini yapmış ve geçmişe yolculuk etmiştik. Grupta hangi takımın yer alacağı merak konusu iken adaylar Gürcistan,Yunanistan, Kazakistan ve Lüksemburg.

26 Mart 2024 tarihinde oynanacak final maçıyla belli olacak olan son takım için aday olan 4 ekip 21 Mart’ta yarı final karşılaşmasında sahaya çıkacak. Yunanistan – Kazakistan ve Gürcistan- Lüksemburg maçları sonucu kazananlar finalde F Grubunda rakibimiz olmak için mücadele edecek.

h.jpg

TANIDIK BİRÇOK İSME SAHİP KOMŞU YUNANİSTAN RAKİBİMİZ OLABİLECEK Mİ?

Bu 4 takımdan Yunanistan bu haberimizin konusu.

Deneyimli ve dengeli bir kadroya sahip olan Yunanistan’da net bir lideri ön plana çıkarmak mümkün olmasa da Türkiye Süper Ligi’nden tanıdığımız önemli isimler kadroda kendine yer buluyor. Komşu Yunanistan EURO 2024 Elemeleri kapsamında B Grubu’nda Fransa ve Hollanda gibi Avrupa Şampiyonası canavarı takımlarla aynı grupta yer aldı. Bu iki ülkenin gerisinde İrlanda Cumhuriyeti ve Cebelitarık’ın önünde 3. sırada yer alan Yunanistan 8 maçta 4 kez kazandı 1 beraberlik aldı ve 4 kez yenildi.

Yunanistan, altında yer alan Cebelitarık ve İrlanda’yı iki maçta da mağlup etmeyi başardı.

Her iki Fransa karşılaşmasında da iyi direnç ortaya koyan Yunanistan Fransa’da penaltıyla 1-0 mağlup olmuş grubun son maçında ise evinde Horozlarla 2-2 berabere kalmıştı. Fransa o maçta görece ideal kadroya uzak bir 11 ile sahaya çıkmış olsa da Yunanistan kalabalık orta sahası ile çok fazla pozisyon vermemişti. Hollanda’ya karşı evinde 1-0 mağlup olan Yunanistan, Hollanda’da da ise ilk yarıda dağılmış ve 3-0 mağlup olmuştu.

SAVUNMA İYİ HÜCUM AKSIYOR

Oynadığı maçlarda savunma performansı takdire şayan olsa da hücumda üretkenlikten uzak bir kadroya sahip olan Yunanistan’da gol yükü Masouras’a kalmış görünüyor. Grupta atılan 14 maçın 5’ini atan Olympiakos’lu futbolcu 29 yaşında ve orta sahada görev yapıyor.

Masouras’ın dışında Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Bakasetas, D. Pelkas ve Siopis de Yunanistan Milli takımında sıklıkla şans bulan isimler. Özellikle Bakasetas’ın rolünün önemli olduğu Yunanistan’da en dikkat çeken isimler ise Liverpool takımında forma giyen sol bek Tsimikas ile AZ Alkmaar’ın golcüsü V. Pavlidis. 25 yaşındaki Pavlidis geçen sezon Hollanda temsilcisinde attığı 22 gole bu sezon henüz 27 maçta ulaştı. Liverpool forması giyen 27 yaşındaki bek Tsimikas ise İngiliz ekibinde şu ana kadar 17 maçta 3 asistle oynadı. Arsenal maçında sakatlanan Tsimikas’ın ne zaman iyileşeceği henüz soru işareti.

YUNANİSTAN TEKNİK DİREKTÖRÜ POYET İLE AZ GOL ATIP AZ GOL YİYOR

56 yaşındaki Uruguaylı teknik adam G. Poyet kariyeri boyunca önemli takımlarda çalışmadı. Kariyerine İngiltere alt liginde mücadele eden Brighton’la başlayan ve 4 sene o takımı çalıştırırken Poyet ardından R. Betis ve Bordeaux gibi Avrupa’nın 5 büyük liginde teknik adamlık yaptı. 11 Şubat 2022 tarihinden bu yana ilk milli takım teknik adamlığı tecrübesini yaşadığı Yunanistan Milli takımını çalıştıran Poyet, Yunanistan ile 19 maça çıktı ve 11 galibiyet 2 beraberlik 6 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 28 gol atıp 13 gol yiyen Poyet genel manada da zor kaybeden bir takım görüntüsünde.

x.jpg

2004 YILINDA 7 MAÇTA 7 GOL ATAN ŞAMPİYON YUNANİSTAN

2004 yılında Portekiz’de düzenlenen EURO 2004 macerasına Portekiz galibiyeti ile başlayan Yunanistan, finalde de ev sahibi Portekiz’i 1-0 yenerek şampiyon olmuştu. Tarihinin en büyük başarısından sonra ciddi bir geriye gidiş yaşayan Yunanistan 2008 Avrupa Şampiyonası’nda gruplarda turnuvaya veda etmiş 2012’de Çeyrek Finalde Almanya’ya elenmişti. 2016 ve 2020’yi boş geçen Yunanistan son büyük turnuvasına 2014 Dünya Kupası’nda katılmış ve çeyrek finalde Kosta Rika’ya penaltılarla elenmişti.

Yunanistan EURO 2008 için Türkiye ile birlikte mücadele etmiş ve grupta tek mağlubiyetini A Milli takımımıza karşı 4-1 mağlubiyetle almıştı. O sezon 31 puanda gruptan lider çıkan Yunanistan EURO 2008'de grupta 1 gol atarak 0 çekmişti ve A Millilerimiz yarı final oynamıştı. Yunanistan'ı 4-1 yendiğimiz maçta Tuncay Şanlı, Gökhan Ünal, Tümer Metin ve Gökdeniz Karadeniz gollerimizi kaydetmişti.

1.jpg

10 yıldır büyük turnuva görmeyen Yunanistan’ın EURO 2024’e katılımı ise Mart ayında oynayacağı maçlarla belirlenecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.