EURO 2024'te bugün: Avrupa'nın 'kralı' belli oluyor! | İngiltere ve İspanya şampiyonluk için sahada | İngiltere bir ilk peşinde!

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Bu akşam EURO 2024'te şampiyon belli olacak. İspanya ve İngiltere arasında oynanacak maç sonrasında 2024'te Avrupa'nın 'kralı' kupayı kaldıracak.

EURO 2024'te bugün: Avrupa'nın 'kralı' belli oluyor! | İngiltere ve İspanya şampiyonluk için sahada | İngiltere bir ilk peşinde!
Yayınlanma:

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon belli oluyor. Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda İspanya ile İngiltere'nin karşı karşıya geleceği mücadele, bugün TSİ 22.00'de başlayacak. Final maçı, Fransa Futbol Federasyonu'ndan François Letexier tarafından yönetilecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek.

İSPANYA'NIN FİNAL MACERASI

Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile mücadele eden İspanya, gol yemeden üç maçta da galip gelerek grup lideri oldu. Son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ev sahibi Almanya'yı uzatmalar sonucunda eleyen İspanyollar, yarı finalde Fransa'yı 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İNGİLTERE BİR İLKİN PEŞİNDE

Gareth Southgate'in teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. İngilizler, son 16 turunda Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın attığı golle skoru eşitleyip, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde İsviçre'yi penaltılarla geçen İngiltere, yarı finalde Hollanda'yı 90+1. dakikada Watkins'in attığı golle 2-1 yenerek finale yükseldi.

İngiltere, üst üste ikinci kez finalde mücadele edecek ve tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonası zaferi için sahaya çıkacak. İngilizler, EURO 2020 finalinde Londra'da İtalya'ya penaltılarla mağlup olmuştu.

İSPANYA'NIN HEDEFİ 4. ŞAMPİYONLUK

İspanya, kazandığı 3 şampiyonlukla Almanya ile birlikte turnuvada en fazla şampiyon olan iki takımdan biri. 1964, 2008 ve 2012'de şampiyon olan İspanya, 1984'te ise ikinci oldu. Bu turnuvada beşinci kez finale çıkan İspanyollar, dördüncü şampiyonluklarını kazanarak en fazla kazanan takım rekorunu kırmayı hedefliyor.

TARİHİ REKABET

İspanya ile İngiltere, EURO 2024 finaliyle 28. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 27 maçta İngiltere 13, İspanya 10 galibiyet alırken, 4 maç ise berabere sonuçlandı. Gol sayılarında İngiltere'nin üstünlüğü dikkat çekiyor; İngilizler 45, İspanyollar ise 32 gol kaydetti. İki takım en son Ekim 2018'de UEFA Uluslar Ligi'nde Sevilla'da karşılaşmış ve İngiltere 3-2 galip gelmişti.

FİNALE KADAR GOL KRALLARI

EURO 2024'te İspanya ve İngiltere'nin en golcü oyuncuları, 3'er gol atan Dani Olmo ve Harry Kane oldu.

İLK 11'LER

İspanya: Simon, D. Varvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, F. Ruiz, Lamine Yamal, D. Olmo, Nico Williams, A. Morata

İngiltere: J. Pickford, Walker, Guehi, Stones, Shaw, Kobbie, D. Rice, Jude Bellingham, Saka, Foden, Harry Kane

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.