EURO 2024'te bugün: Çeyrek finalde 'erken final' şöleni | İspanya-Almaya, Portekiz-Fransa!

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup aşaması heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Çeyrek final etabında ilk maçlar bu akşam 2 maçla devam ediyor. EURO 2024'te bu akşam İspanya-Almanya ve Portekiz-Fransa karşılaşmalarının heyecanı yaşanacak.

EURO 2024'te bugün: Çeyrek finalde 'erken final' şöleni | İspanya-Almaya, Portekiz-Fransa!
Yayınlanma:

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024'te çeyrek final etabı bugün başlıyor. Futbolseverleri nefes kesen iki karşılaşma bekliyor.

İSPANYA VE ALMANYA 'ERKEN FİNALDE' KARŞILAŞIYOR

EURO 2024'te çeyrek finalin en dikkat çekici mücadelesi, İspanya ile Almanya arasında oynanacak. "Erken final" olarak nitelendirilen bu zorlu karşılaşma, TSİ 19.00'da Stuttgart Arena'da başlayacak.

ÇEYREK FİNAL YOLU

İspanya, çeyrek finale ulaşana kadar sergilediği performansla dikkat çekti. B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'u gol yemeden mağlup eden İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı eleyerek çeyrek finalist oldu.

Ev sahibi Almanya ise A Grubu'nda İsviçre, Macaristan ve İskoçya ile karşılaştı. Almanlar, 2 galibiyet ve 1 beraberlikle gruptan çıkarak, son 16 turunda Danimarka'yı geçerek çeyrek finale yükseldi.

Muhtemel 11'ler

  • İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Morata, Williams
  • Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz

KEYİF DOZU YÜKSEK: PORTEKİZ-FRANSA

Çeyrek finalin bir diğer heyecan verici mücadelesi ise Portekiz ve Fransa arasında oynanacak. EURO 2016'nın finalistleri, bu kez yarı finale yükselmek için karşı karşıya gelecek. TSİ 22.00'de başlayacak maç, Volkspark Stadı'nda oynanacak.

ÇEYREK FİNAL YOLU

Fransa, Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele ederek 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. Fransa, bu süreçte 2 gol atıp kalesinde 1 gol gördü. Son 16 turunda Belçika'yı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale geldi.

Portekiz ise Türkiye ile birlikte F Grubu'nda yer aldı. 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile 6 puan toplayarak grubu lider tamamladı. Üç maçta 5 gol atıp kalesinde 3 gol gören Portekiz, son 16 turunda Slovenya'yı penaltılarla eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Muhtemel 11'ler

  • Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Diogo Jota, Ronaldo, Bernardo Silva
  • Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Griezmann, Dembele, Thuram, Mbapp

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.