EURO 2024'te kimler var: Kaya gibi Danimarka gözünü yukarı dikti!

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimize devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz seride bugünkü takımımız C Grubundan Danimarka. Danimarka 10. kez katıldığı turnuvaya önemli yıldızların olduğu kadrosuyla geliyor. Sağlam görüntüsüyle dikkat çeken Danimarka turnuvanın gizli favorilerinden...

EURO 2024'te kimler var: Kaya gibi Danimarka gözünü yukarı dikti!
Yayınlanma:

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde 1 şampiyonluğu bulunan Danimarka, Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek EURO 2024'te C Grubu'nda İngiltere, Sırbistan ve Slovenya ile karşı karşıya gelecek. Turnuvanın önemli ekipleri arasında yer alan Danimarka, 10. kez katılacağı organizasyonda zirve mücadelesi vermeyi hedefliyor.

Savunma Gücü ve Ekip Ruhu Ön Planda

Etkili savunması, bireysel oyuncu kalitesi ve ekip ruhuyla tanınan Danimarka, turnuvada sürpriz yapma potansiyeli taşıyor. Takımın başında teknik direktör Kasper Hjulmand bulunuyor. Hjulmand yönetiminde H Grubu'nda yer alan Danimarka, elemeleri lider tamamlayarak turnuvaya katılma hakkı kazandı. Grubunu 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 22 puan toplayarak tamamlayan Danimarka, bu süreçte 19 gol atarken kalesinde 10 gol gördü.

Eleme Performansı

Danimarka'nın elemelerdeki performansı dikkat çekici oldu:

  • Danimarka-Finlandiya: 3-1
  • Kazakistan-Danimarka: 3-2
  • Danimarka-Kuzey İrlanda: 1-0
  • Slovenya-Danimarka: 1-1
  • Danimarka-San Marino: 4-0
  • Finlandiya-Danimarka: 0-1
  • Danimarka-Kazakistan: 3-1
  • San Marino-Danimarka: 1-2
  • Danimarka-Slovenya: 2-1
  • Kuzey İrlanda-Danimarka: 2-0

Yıldızlarla Dolu Kadro

Danimarka'nın EURO 2024 kadrosunda birçok tanıdık isim bulunuyor. Barcelona'dan Andreas Christensen, Crystal Palace'dan Jöachim Andersen, Sporting Lizbon'dan Morten Hjulmand, Manchester United'dan Rasmus Höjlund ve Christian Eriksen gibi yıldızları barındıran takımın kaptanlığını eski Fenerbahçeli stoper Simon Kjaer yapıyor. Kjaer'in yanı sıra şu anda Galatasaray'da forma giyen Victor Nelsson da kadroda yer alıyordu. Ancak Nelsson sakatlık söylentileri ile beraber kadrodan çıkarıldı.

Kadronun tamamı şöyle:

  • Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Frederik Ronnow, Morten Hjulmand, Mads Hermansen, Pierre-Emile Hojbjerg, Andreas Christensen, Christian Norgaard, Simon Kjaer, Mathias Jensen, Jöachim Andersen, Mikkel Damsgard, Jannik Vestergaard, Jacob Bruun Larsen, Victor Nelsson, Andreas Skov-Olsen, Alexander Bah, Anders Dreyer, Jöakim Maehle, Kasper Dolberg, Rasmus Kristensen, Rasmus Höjlund, Vicotr Kristiansen, Jonas Wind, Christian Eriksen, Yussuf Poulsen.

Turnuva Geçmişi

Danimarka, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda önemli bir geçmişe sahip. 1964'te yarı finale çıkan Danimarka, turnuvayı 4. sırada tamamladı. 1992'de zirveye çıkan Danimarka, 1984'te yarı final, 2004'te çeyrek final gördü. 2008 ve 2016 turnuvalarına katılamayan kırmızı-beyazlılar, 2020'de yeniden yarı finale çıkarak büyük bir başarıya imza attı.

Maç Takvimi

Danimarka'nın EURO 2024 C Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

  • 16 Haziran, 19.00: Slovenya-Danimarka
  • 20 Haziran, 19.00: Danimarka-İngiltere
  • 25 Haziran, 22.00: Danimarka-Sırbistan

Danimarka, güçlü kadrosu ve turnuva tecrübesiyle EURO 2024'te büyük hedefler peşinde olacak. Futbolseverler, elemelerde çok da parlak performans gösteremeyen ve sürpriz puan kayıpları yaşayan Danimarka'nın performansını merakla bekliyor. Danimarka Milli takımının başında 2020 yılından bu yana Kasper Hjulmand yer alıyor ve Hjulmand bu dönemde 50 maçta 32 galibiyet 13 mağlubiyet aldı. Danimarka son 12 maçta sadece eleme grubundan çıkmayı garantiledikten sonra karşılaştığı Kuzey İrlanda'dan aldı. Danimarka EURO 2020'de yarı final oynamayı başarsa da 2022 Dünya Kupasından gruplarda 1 puan alabilmişti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.