EURO 2024'te kimler var? |Ralf Rangnick'li Avusturya sürprize açık!

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimize devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz bu seride bugünkü takımımız D Grubundan Avusturya.

EURO 2024'te kimler var? |Ralf Rangnick'li Avusturya sürprize açık!
Yayınlanma:

Deneyimli teknik direktör Ralf Rangnick'in yönetimindeki Avusturya Milli Takımı, EURO 2024'te D Grubu'nda Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele edecek. Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada, Avusturya "disiplinli ve sistematik takım" kimliğiyle öne çıkmayı hedefliyor.

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

Ralf Rangnick'in 2022 yılında göreve başlamasıyla birlikte Avusturya, elemelerde güçlü bir performans sergiledi. F Grubu'nda Belçika, İsveç, Azerbaycan ve Estonya ile karşılaşan Avusturya, 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 19 puan topladı ve Belçika'nın ardından ikinci sırada yer alarak EURO 2024 biletini aldı. Eleme sürecinde 17 gol atan ve kalesinde sadece 7 gol gören Avusturya, savunma disiplinini de ön plana çıkardı.

HAZIRLIK MAÇLARI VE GÖSTERİŞLİ GALİBİYET

Turnuva hazırlıkları kapsamında Mart ayında Türkiye ile karşılaşan Avusturya, bu maçı 6-1 gibi farklı bir skorla kazanarak turnuva öncesinde gücünü gösterdi. Bu sonuç, takımın ne kadar formda olduğunu ve Rangnick'in oyun sisteminin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdi.

"SİSTEM TAKIMI" AVUSTURYA

Kadrosunda büyük yıldızlar barındırmayan Avusturya, Ralf Rangnick'in disiplinli ve sistematik oyun anlayışı ile dikkat çekiyor. Orta sahada Borussia Dortmund'dan Marcel Sabitzer, Hoffenheim'dan Florian Grillitsch, Bayern Münih'ten Konrad Laimer ve Leipzig'den Christoph Baumgartner gibi önemli isimlere sahip olan takım, rakiplerinin işini zorlaştıracak bir yapıya sahip.

Forvet hattında ise Inter'de kiralık oynayan Marko Arnautovic ve Freiburg'dan Michael Gregoritsch, Avusturya'nın gol silahları olarak öne çıkıyor. Elemelerde Sabitzer 4, Baumgartner ve Gregoritsch ise 3'er golle skora katkı sağladı.

ADAY KADRO

Kaleci: Tobias Lawal (LASK), Patrick Pentz (Brondby), Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise), Niklas Hedl (Rapid Wien)

Defans: Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach), Stefan Posch (Bologna), Maximilian Wöber (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Kevin Danso (Lens), Phillipp Mwene (Mainz 05), Flavius Daniliuc (Salzburg), Gernot Trauner (Feyenoord), Leopold Querfeld (Rapid Wien)

Orta saha: Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Christoph Baumgartner (Leipzig), Konrad Laimer (Bayern Münih), Florian Kainz (Köln), Nicolas Seiwald (Leipzig), Romano Schmid (Werder Bremen), Alexander Prass (Sturm Graz), Matthias Seidl (Rapid Wien), Thierno Ballo (Wolfsburg)

Forvet: Marko Arnautovic (Inter), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (West Bromwich Albion), Patrick Wimmer (Wolfsburg), Marco Grüll (Rapid Wien), Maximilian Entrup (Hartberg)

TURNUVA GEÇMİŞİ

Avusturya Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na daha önce üç kez katıldı. En büyük başarılarını 2020 yılında gruptan çıkarak elde ettiler. Katıldıkları diğer iki turnuvada ise grup aşamasında elendiler. Avusturya, toplamda 10 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 7 gol atarken, 12 gol yediler.

MAÇ TAKVİMİ

Avusturya'nın EURO 2024 D Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

17 Haziran Pazartesi:

  • 22.00 Avusturya-Fransa (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)

21 Haziran Cuma:

  • 19.00 Polonya-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

25 Haziran Salı:

  • 19.00 Hollanda-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)

Ralf Rangnick yönetimindeki Avusturya, disiplinli oyun anlayışı ve mücadeleci ruhuyla EURO 2024'te sürprizlere imza atmayı hedefliyor. Turnuvada D Grubu'ndaki zorlu rakipleri karşısında sergileyecekleri performans merakla bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.