EURO 2024'te kimler var? | Slovenya, sürpriz peşinde

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimize devam ediyoruz. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz bu seride bugünkü takımımız C Grubundan Slovenya. Slovenya, sürprizlere ve sert mücadelelere sahne olabilecek renkli bir takım...

EURO 2024'te kimler var? | Slovenya, sürpriz peşinde
Yayınlanma:

Avrupa Futbol Şampiyonası'na ikinci kez katılacak olan Slovenya Milli Takımı, EURO 2024'te gruptan çıkmayı hedefliyor. C Grubu'nda İngiltere, Danimarka ve Sırbistan ile karşılaşacak olan Slovenya, zorlu rakipleri arasında sürpriz kovalayacak.

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

EURO 2024 elemelerinde H Grubu'nda mücadele eden Slovenya, Danimarka, Finlandiya, Kazakistan, Kuzey İrlanda ve San Marino ile karşılaştı. Teknik direktör Matjaz Kek yönetimindeki Slovenya, elemeleri 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamladı. Toplamda 20 gol atan ve 9 gol yiyen Slovenya, 22 puanla Danimarka ile aynı puanı topladı ve grubu ikinci sırada bitirerek şampiyonaya katılma hakkı kazandı.

Slovenya'nın elemelerde aldığı sonuçlar şöyle:

  • Kazakistan 1-2 Slovenya
  • Slovenya 2-0 San Marino
  • Finlandiya 2-0 Slovenya
  • Slovenya 1-1 Danimarka
  • Slovenya 4-2 Kuzey İrlanda
  • San Marino 0-4 Slovenya
  • Slovenya 3-0 Finlandiya
  • Kuzey İrlanda 0-1 Slovenya
  • Danimarka 2-1 Slovenya
  • Slovenya 2-1 Kazakistan

DANİMARKA İLE REKABET SÜRECEK

Slovenya, elemelerde olduğu gibi turnuvada da Danimarka ile karşı karşıya gelecek. Elemelerde iç sahada 1-1 berabere kaldığı Danimarka'ya, deplasmanda 2-1 yenilen Slovenya, grupta rakibiyle yeniden mücadele edecek.

ZAJC KADROYA ALINMADI BALKOVEC VE İLİCİC KADRODA

Slovenya Milli Takımı, geniş kadrosunda Süper Lig'den iki oyuncuyu barındırıyordu. Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Miha Zajc, EURO 2024 kadrosuna alınmazken Alanyaspor'un oyuncusu Jure Balkovec, Slovenya'nın turnuva kadrosunda yer alacak. Takım kaptanı Atletico Madrid'in kalecisi Jan Oblak, savunmada Udinese'nin stoperi Jaka Bijol ve hücum hattında Leipzig'in forveti Benjamin Sesko, takımın öne çıkan isimleri arasında bulunuyor. 21 yaşındaki B. Sesko 42 maçta 18 gol atıp 2 asist kaydetti. Jaka Bijol da 38 lig maçının 24'ünde Udinese forması giydi. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan J.Oblak ise 54 maçta forma giydi ve 16'sında kalesini gole kapadı. Bir dönem futbolu bırakma noktasına gelen 36 yaşındaki Josip İlicic ise bu sezon Maribor ile form tuttu ve EURO 2024 kadrosunda kendine yer buldu. İlicic 9 gol 12 asistle oynadı.

KADRO

Slovenya Milli Takımı'nın geniş kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:

  • Kaleci: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic
    Defans: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blazic, David Brekalo, Vanja Drkusic, Erik Janza, Zan Karnicnik, Petar Stojanovic
    Orta saha: Timi Maks Elsnik, Adam Gnezda-Cerin, Jon Gorenc Stankovic, Tomi Horvat, Josip Ilicic, Jasmin Kurtic, Sandi Lovric, Benjamin Verbic, Adrian Zeljkovic, Nino Zugelj
    Forvet: Zan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Sesko, Andraz Sporar, Zan Vipotnik

SLOVENYA BAŞARIYA AÇ

Slovenya, Avrupa Futbol Şampiyonası'na ikinci kez katılıyor. İlk olarak 2000 yılında turnuvaya katılan Slovenya, gruplardan çıkmayı başaramamıştı. O turnuvada 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Slovenya, 4 gol atıp 5 gol yemişti. Slovenya ayrıca 2002 ve 2010 Dünya Kupası'na da katılmayı başarmıştı. A Millilerimizin dünya üçüncüsü olduğu 2002'de gruplarda 0 çeken Slovenler 2010'da ise 1 galibiyet 1 beraberlik aldı ve 4 puanla grubunu üçüncü tamamlayarak elendi.

RAKİPLER DANİMARKA SIRBİSTAN VE İNGİLTERE

Slovenya'nın EURO 2024 C Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:

  • 16 Haziran: 19.00 Slovenya - Danimarka
  • 20 Haziran: 16.00 Slovenya - Sırbistan
  • 25 Haziran: 22.00 İngiltere - Slovenya

Slovenya, EURO 2024'te zorlu rakipleri karşısında gruptan çıkmayı ve turnuvada sürpriz yapmayı hedefliyor. Matjaz Kek yönetimindeki takım, genç ve dinamik kadrosuyla dikkat çekiyor. Slovenya ile tam 55 maça çıkan Kek, bu maçlardan 27'sini kazanırken 12 kez yenildi. Son 10 maçta sadece Danimarka'ya yenilen Slovenler 4-4-2 ve 4-3-3 sistemleri ile sahaya çıkıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.