EURO 2024'te kimler var? | Yenilgisiz gelen Macaristan!

EURO 2024’e kısa bir süre kala anadolugazete.com.tr olarak turnuvada mücadele edecek takımları sizlere tanıtmayı hedeflediğimiz serimiz devam ediyor. EURO 2024’te mücadele edecek takımları analiz ettiğimiz seride sıradaki takım, A Grubunun peri masalı peşindeki, elemelerde yenilgisiz performans gösteren Macaristan...

EURO 2024'te kimler var? | Yenilgisiz gelen Macaristan!
Yayınlanma:

EURO 2024'te A Grubu'nda yer alacak olan Macaristan, Almanya, İskoçya ve İsviçre ile A Gurubunda karşılaşacak. Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek EURO 2024’te sahne alacak 24 takımdan biri olacak Macaristan, futbolseverlere büyük heyecan ve sürpriz yaşatmayı hedefliyor.

GEÇMİŞE BAKIŞ

Avrupa Şampiyonası finalleri tarihinde daha önce 4 kez yer alan Macaristan, iki kez yarı final oynama başarısı gösterdi.

İlk katıldığı 1964 Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olan Macaristan, 1972’deki turnuvada dördüncü oldu. Sonrasındaki 44 yıl boyunca büyük turnuvalardan uzak kalan Macaristan, 2016’da bu hasretini dindirdi ve son 16 turuna yükseldi.

Son olarak EURO 2020’de mücadele eden Macarlar, grup aşamasını geçemedi. EURO 2024, Macaristan futbolunun beşinci Avrupa Şampiyonası olacak.

ELEMELERDE YENİLMEDEN GELDİLER

Macaristan, EURO 2024 Elemeleri’nde yenilgi yüzü görmedi. G Grubu’nda yer alan Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Litvanya ve Bulgaristan ile karşılaştı. Yaptığı 8 müsabakada 5 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 18 puan topladı ve grubunu lider tamamladı.

Macaristan’ın elemelerde aldığı sonuçlar şöyle:

  • Macaristan-Bulgaristan: 3-0
  • Karadağ-Macaristan: 0-0
  • Macaristan-Litvanya: 2-0
  • Sırbistan-Macaristan: 1-2
  • Macaristan-Sırbistan: 2-1
  • Litvanya-Macaristan: 2-2
  • Bulgaristan-Macaristan: 2-2
  • Macaristan-Karadağ: 3-1

GÖZLER ONUN ÜSTÜNDE OLACAK: DOMİNİK SZOBOSZLAİ

szobozlai.jpg

Macaristan Milli Takımı’nda gözler Liverpool’un yıldız orta saha oyuncusu Dominik Szoboszlai’de olacak. Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Macaristan’ın kaydettiği 16 gole 7 farklı futbolcu imza attı. Dominik Szoboszlai ve Barnabas Varga dörder, Martin Adam ve Roland Sallai ikişer, Adam Nagy, Willi Orban ve Balint Vecsei birer gol kaydetti. Szoboszlai, milli takım formasıyla 40 maçta 12 gol kaydetti.

ADAY KADRO

Teknik direktör Marco Rossi'nin belirlediği Macaristan'ın aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Denes Dibusz (Ferencvaros), Peter Gulacsi (Leipzig), Peter Szappanos (Paks)

Savunma: Botond Balogh (Parma), Endre Botka (Ferencvaros), Marton Dardai (Hertha Berlin), Attila Fiola (Fehervar), Adam Lang (Omonia Nicosia), Willi Orban (Leipzig), Attila Szalai (Freiburg)

Orta saha: Bendeguz Bolla (Servette), Mihaly Kata (MTK), Milos Kerkez (Bournemouth), Laszlo Kleinheisler (Hajduk Split), Adam Nagy (Spezia), Zsolt Nagy (Puskas Akademi), Loic Nego (Le Havre), Andras Schafer (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland)

Hücum: Martin Adam (Ulsan Hyundai), Kevin Csoboth (Ujpest), Daniel Gazdag (Philadelphia Union), Krisztofer Horvath (Kecskemat), Roland Sallai (Freiburg), Dominik Szoboszlai (Liverpool), Barnabas Varga (Ferencvaros)

MAÇ TAKVİMİ

Macaristan'ın EURO 2024 A Grubu'nda oynayacağı maçların programı (TSİ) şöyle:

15 Haziran Cumartesi:

16.00 Macaristan-İsviçre (RheinEnergie)

19 Haziran Çarşamba:

19.00 Almanya-Macaristan (MHP Arena)

23 Haziran Pazar:

22.00 İskoçya-Macaristan (MHP Arena)

Namağlup performansıyla turnuvaya gelerek dikkatleri üzerine çeken Macaristan, EURO 2024’te tarih yazma hedefiyle sahaya çıkacak. Tüm gözler, özellikle takımın yıldız ismi Dominik Szoboszlai üzerinde olacak.

Sağlam savunmacıları kadrosunda bulunduran Macaristan'da kale de tecrübeli eldiven Peter Gulacsi'ye emanet olacak. Orta sahada en önemli silahı Dominik Szoboszlai'nin yanına 'asker' oyuncular da ekleyen Macaristan, turnuvada sürprizlere imza atabilecek bir ekip. Zorlu A Gurubunda boy gösterecek Macaristan, futbol severlerin meraklı gözlerle izleyeceği bir ekip olarak EURO 2024'e renk katacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.