EURO 2024'te tarih yazan A Milli takımımızın futbolcuları turnuvayı değerlendirdi: "Bu deneyim bize daha da güç verecek"

EURO 2024'te çeyrek finalde Hollanda'ya trajik bir şekilde elenen A Milli Futbol Takımımız yurda dönüş yaptı. Tüm Türkiye'ye büyük bir heyecan ve mutluluk yaşatan futbolcular sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla turnuvaya dair görüşlerini aktardı.

EURO 2024'te tarih yazan A Milli takımımızın futbolcuları turnuvayı değerlendirdi: "Bu deneyim bize daha da güç verecek"
Yayınlanma:

EURO 2024'te Portekiz, Çekya ve Gürcistan'ın olduğu gruptan ikinci çıkan ardından Avusturya'ya yenerek dikkatleri üzerine çeken A Milli takımımız, Hollanda'ya karşı 1-0 öne geçmesine rağmen maçın son anlarında yediği gollerle rakibine 2-1'le boyn eğerek elendi ve turnuvaya veda etti. Maç sonrası büyük üzüntü yaşayan futbolcularımız sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla turnuvayı değerlendirdi ve duygularını dile getirdi.

ARDA GÜLER: "BU FORMAYI GİYMEK EN BÜYÜK GURUR"

Ankara'da Gençlerbirliği altyapısından yetişen ve Real Madrid'de forma giyen, turnuvayı 1 gol 3 asistle tamamlayan Arda Güler, X hesabından "Herkesin izlerken gurur duyacağı bir takım, halkımızın yüzünde bir gülümseme, geleceğe dair bir umut olmak isteyerek çıktığımız bu yolda; daha da ileri gidebilmeyi çok isterdik, çok üzgünüz... İlk günden itibaren muhteşem bir destek veren halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu formayı giymek en büyük gurur." ifadelerine yer verdi.

BARIŞ ALPER YILMAZ: "BU DENEYİM BİZE DAHA DA GÜÇ VERECEK"

Özellikle kanatta oynamaya başladıktan sonra performansıyla büyüleyen ve Hollanda maçında en dikkat çeken isimlerden biri olan Ankara Demirspor ve Ankara Keçiörengücü formalarıyla performansı sonrası sivrilen Barış Alper Yılmaz da "Büyük hayallerle çıktığımız bu yolda veda etmek üzücü olsa da, son ana kadar mücadeleden hiç vazgeçmeyen bu takımın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Birlikte yaşadığımız bu deneyim bize daha da güç verecek. Desteğini her an hissettiren halkımıza sonsuz teşekkürler." ifadeleriyle geleceğe dair umutlu olduğunu belirtti.

ABDÜLKERİM BARDAKÇI: "NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE"

Savunmada en önemli kozlarımızdan biri olan Abdülkerim Bardakçı da EURO 2024 sonrası duygularını X aracılığıyla paylaştı.

"EURO 2024 turnuvasından çeyrek finalde elenmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ben ve tüm takım arkadaşlarım, ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu süreçte bizlere olan inancını kaybetmeyen, gerek televizyon başında gerek ise stadyumda bizi canı gönülden destekleyen, her daim yanımızda olan dualarını eksik etmeyen tüm halkımıza sonsuz teşekkürler. Ne mutlu TÜRK’üm diyene."

MERİH DEMİRAL:TÜRK ÖNDE TÜRK İLERİ!"

Sezonu Suudi Arabistan liginde Al Ahli takımında tamamlayan ve Avusturya maçında 2 golümüze de kaydeden ardından bozkurtlu gol sevinci sonrası UEFA'dan 2 maç ceza alarak dünya basınında yer bulan Merih Demiral da X hesabından taraftarlara seslendi.

"Ülkemiz için büyük azimle sonuna kadar peşinden koştuğumuz hayallerimiz maalesef dün akşam son buldu. Son düdüğe kadar Almanya’nın her bir noktasında bizi gurbette değil evimizde hissettiren gurbetçilerimize, Türkiye’nin dört bir köşesinden her maçımızda desteklerini hissettirdiğimiz vatandaşlarımıza, teknik ve idari ekibe, takım arkadaşlarımıza, milli takım emekçilerine büyük bir teşekkür borçluyuz. Yeniden ve her zaman. Türk’e durmak yaraşmaz. Türk önde Türk ileri!"

ZEKİ ÇELİK: BU BİRLİĞİN BOZULMAMASI DİLEĞİYLE

İtalya Seria A'da Roma forması giyen Zeki Çelik de birlik mesajı verdi.

"Türkiye’ye yakışacak hedefler ve güzel hayallerle çıktığımız bu yolda elimizden geleni yapmak için çabaladık. Milyonlar bir oldu, verdiğiniz destekle Almanya’da kendi evimizde gibi hissettik. Bu birliğin bozulmaması ve daha büyük başarılar dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkürler."

ORKUN KÖKÇÜ: EMEĞİ OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER

Hollanda'da doğan ve ülkemizi Benfica formasıyla temsil eden Orkun Kökçü de destek için teşekkür etti.

"Bu yolculuk boyunca bize inanılmaz destek verdiniz. Her birinizin gösterdiği sevgi ve coşku bizim için paha biçilmezdi. Biz de bunun karşılığını sahada vermek için elimizden geleni yaptık. Bu yolda emeği olan herkese çok teşekkürler."

UĞURCAN ÇAKIR: "FİNALDE OLMAYI HAK ETMİŞTİK"

Gece saatlerinde yurda dönen A Milliler'de kaleci Uğurcan Çakır basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak "Finalde olmayı hak etmiştik." ifadesine yer verdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.