Faruk Koca sessizliğini bozdu: Ankaragücü'nün küme düşme sürecini anlattı!

MKE Ankaragücü Kulübü'nün eski başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'den küme düşen başkent ekibinin bu sürece nasıl geldiğini ve yaşanan hataları anlattı. Koca, takımın düşeceğini ön görmesine rağmen müdahale etmediği için pişman olduğunu söyledi.

Faruk Koca sessizliğini bozdu: Ankaragücü'nün küme düşme sürecini anlattı!
Yayınlanma:

Ankaragücü için oldukça talihsiz bir sezon geçtiğini belirten Koca, Aralık 2023'te yaşanan "olmaması gereken bir olay" nedeniyle istifa ettiğini ve hukuken başkanlığının sona erdiğini dile getirdi. Yönetiminde bulunan arkadaşlarının yeni bir başkan seçerek yola devam ettiğini belirten Koca, hukuken işin içinde olmayınca birçok şeye müdahale etme hakkının da ortadan kalktığını ifade etti. "Sadece fikriniz alındığı zaman bir şeyler söyleyebiliyorsunuz," diyen Koca, son 10 haftada takımın düşeceğini öngördüğünü ve endişelerini dile getirdiğini, ancak müdahale etmediği için pişman olduğunu belirtti.

"HOCA DEĞİŞİKLİĞİ OLMALIYDI"

Faruk Koca, sezonun 29. haftasındaki Samsunspor yenilgisinin ardından teknik direktör Emre Belözoğlu ile yolların ayrılması gerektiğini yönetime ilettiğini söyledi. Ara transfere karşı çıktığını ve küme düşme sürecinin buradan başladığını ifade eden Koca, "Ben tribünlere oynamam, hepimiz suçluyuz. Herkes hata yaptı ama herkes o hatayı üstlenmedi," dedi.

farukkoca.jpg

İÇ PROBLEMLER VE MÜDAHALE EKSİKLİĞİ

Takım içindeki hoca-futbolcu problemlerini gördüğünü belirten Koca, oyuncuların maaş problemlerinin olmadığını söyledi. Ocak ayından itibaren kulübün idari ve futbol takımına tavsiyelerde bulunduğunu ancak direkt müdahil olmadığını belirtti.

MADDİ DESTEK

Faruk Koca, Pendikspor maçından önce şahsi borç aldığı 2 milyon doları futbolculara vererek maaşlarını ödediğini aktardı. Trabzonspor maçından önce de futbolcularla yemeklerde bir araya geldiğini belirten Koca, "Oyuncularla teknik heyetin arası gerilmişti. Yine de bunun üstesinden gelebileceğimizi düşünmüştüm," dedi.

MEVCUT YÖNETİMİ DESTEKLEME SÖZÜ

Seçimde aday olmaları durumunda mevcut yönetimdeki arkadaşlarını destekleyeceğini söyleyen Koca, "Mevcut yönetimdeki arkadaşlardan biri aday olmak isterse ahlaken bu arkadaşlara yardımcı olurum," dedi. Koca, takımın tekrar Süper Lig'e çıkması için mevcut yönetime destek vereceğini ifade etti.

KULÜBÜN BORCU VE GENEL KURUL

Faruk Koca, MKE Ankaragücü'nün borcunun 10 milyon avro olduğunu belirterek bu konudaki detayları başkan adaylarıyla paylaştıklarını söyledi. Kulübün 29 Haziran'da olağan genel kurula gideceğini hatırlatan Koca, mevcut yönetimin borcu rahatlıkla karşılayabileceğini ifade etti.

koca2.jpg

TFF'NİN MEN CEZASI

Faruk Koca, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun kendisine verdiği "ömür boyu men cezası"nın hukuksuz olduğunu savundu. Konunun Anayasa Mahkemesi'ne, çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini belirten Koca, bu kararın insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti.

Koca, yaşanan olaydan önce birçok başkanın kendisinden "TFF başkanı" olmasını istediğini ancak kabul etmediğini dile getirerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.