Ankaragücü Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ne ceza alacak?

Ankaragücü Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Türk futbolunda 'leke' olarak kalacak bir olay yaşandı. Ankaragücü Faruk Koca'nın maçın hakemi Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından futbol kamuoyu çalkalandı. Yaşanan sürecin ardından Faruk Koca'nın alacağı ceza ve yargılama süreci merak ediliyor.

Ankaragücü Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ne ceza alacak?
Yayınlanma:

Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan maç, skandal bir olayla gündeme oturdu. Maçın bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yönelik şok edici bir saldırı gerçekleştirdi. Olay, Türk futbolunu derinden sarsarken kamuoyunda büyük infiale yol açtı.

Eryaman Stadyumu'nda gerçekleşen ve 1-1'lik beraberlikle sonuçlanan maçın ardından yaşanan bu olay, sporun içinde şiddetin yeri olmadığını bir kez daha gösterdi. Faruk Koca'nın hakeme yönelik saldırısı, Türk ve uluslararası basında geniş yer buldu ve sporun etik değerlerine zarar verdiği vurgulandı.

Spor hukukçuları, Koca'nın tutuklanmasının ardından hangi yaptırımların uygulanacağı konusunda görüş birliğine varmaya çalışıyor. Hakemlere karşı yapılan bu tarz saldırıların ciddi cezaları beraberinde getireceği belirtilirken, sporun fair-play ruhuna zarar veren bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiği vurgulanıyor.

HAPİS CEZASI GELEBİLİR

Spor hukukçularının aktardıklarına göre yaşanan hakeme şiddet olayında şikayete tabi olunmuyor. "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 17.maddesine göre devlet şikayeti esas almadan soruşturma başlatabiliyor. Faruk Koca ve yanındaki şahıslar ''Kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak'' suçundan tutuklanmıştı. 6222 sayılı kanun kapsamında 1-3 yıl olması beklenen ceza, yarı oranda artırılarak Faruk Koca'nın karşısına çıkabilir.

TFF Disiplin Talimatı'nın da saldırı ve kavgaya iliştin cezaları var. TFF Disiplin Talimatı'na göre bu durumlarda hak mahrumiyeti ve para cezası uygulanıyor.

FARUK KOCA'NIN BİR DAHA YÖNETİCİLİK YAPAMAMASI GÜNDEMDE

Bu tür olaylarda öngörülen cezalar arasında 1.5 yıla kadar hak mahrumiyeti cezası, 1 milyon TL'yi aşabilecek para cezası ve maksimumda 4.5 yıla kadar hapis cezası bulunuyor. Ayrıca, kişilik haklarına yönelik bir saldırı olduğu için ek cezaların da gündeme gelebileceği vurgulanıyor.

Tüm bunlarla beraber Ankaragücü Başkanı Faruk Koca eğer 2 yıldan fazla ceza alırsa bir daha yöneticilik yapamayacak.

HALİL UMUT MELER'İN İFADESİ ÖNEMLİ...

Saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in ifadesi de ortaya çıktı. Meler, Faruk Koca'nın tüm hakemlere ve kendisine 'sizi bitireceğim', şahsına yönelik ise 'Seni öldüreceğim' dediğini ifade etti.

Meler, Koca'dan ve diğer şahıslardan şikayetçi olduğunu dile getirerek, 'Uzlaşmak istemiyorum' dedi.

Olay anını aktaran Meler, "Faruk Koca benim sol göz altıma yumrukla vurdu, yere düştüm. Ben yerdeyken tüm şahıslar birçok kez yüzüme ve vücudumun diğer yerlerine tekmeyle vurdular." beyanında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.