Fenerbahçe tarihi anlaşmaya imza atabilir: Ali Koç kalemi eline aldı!

Fenerbahçe Spor Kulübü, stat isim sponsorluğu konusunda tarihi bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, Şükrü Saracoğlu Stadı için uluslararası şirketlerle yeni bir sponsor anlaşması üzerinde görüşmelerini sürdürüyor. 2025 yılında sona erecek olan mevcut Ülker sponsorluğunun ardından, kulüp kasasına rekor düzeyde bir gelir girmesi hedefleniyor.

Fenerbahçe tarihi anlaşmaya imza atabilir: Ali Koç kalemi eline aldı!
Yayınlanma:

Ülker, 2015 yılında dönemin başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı anlaşmayla stadın isim haklarını 10 yıl süreyle 90 milyon dolar karşılığında almıştı. Ancak, Sözcü gazetesinin haberine göre Ülker, bu sponsorluk anlaşmasını yenilemeyi düşünmüyor. Bu gelişme üzerine Ali Koç, stat isim hakkı için yeni uluslararası sponsorlarla temaslara başladı.

100 MİLYON DOLARLIK HEDEF

Başkan Ali Koç, yapılacak yeni sponsorluk anlaşmasından toplamda 100 milyon dolar gelir bekliyor. Bu anlaşma, Fenerbahçe için önemli bir finansal rahatlama sağlayabilir. Özellikle dolar kurunun mevcut seviyesi göz önüne alındığında, 100 milyon dolarlık bu anlaşma sarı-lacivertli kulübün borcunun büyük bir kısmını kapatacak. Güncel kurla birlikte, bu tutar kulübün kasasına 3.4 milyar TL olarak yansıyacak.

FENERBAHÇE'NİN BORÇLARINA NEFES ALDIRACAK

Fenerbahçe’nin şu anki borcu 12 milyar TL seviyesinde bulunuyor. Ali Koç yönetiminin hedeflediği 100 milyon dolarlık anlaşma, kulübün borçlarının yaklaşık dörtte birini kapatmaya yetecek bir kaynak oluşturuyor. Bu da Fenerbahçe’nin mali yapısında önemli bir rahatlama sağlayabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.