Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan 'Mourinho etkisi' açıklaması: "Eylül ayında yapamayız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi’nde Union Saint-Gilloise karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin ardından basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan 'Mourinho etkisi' açıklaması: "Eylül ayında yapamayız"
Yayınlanma:

Maçın değerlendirmesini yapan Mourinho, takımın özellikle ilk yarıda baskı altında zorlandığını, ancak ikinci yarıda daha iyi bir oyun sergilediklerini söyledi. Rakibin gördüğü kırmızı kart sonrası maçın kontrolünü ellerine aldıklarını belirten Mourinho, maçın son dakikalarında konsantrasyon kaybı yaşandığını ve bu yüzden işleri zorlaştırdıklarını dile getirdi.

Takımın gelişim sürecine de değinen Mourinho, henüz sezonun başında olduklarını hatırlatarak, "Her kulüpte oluşturduğum 'Mourinho etkisini' eylül ayında yapamayız. Bu etki kupalar kazanmakla ilgilidir ve şu an kupalar kazanma zamanı değil" ifadelerini kullandı. Eleştirilerle ilgili de konuşan Mourinho, "Sadece iki maç kaybettik; Lille ve Galatasaray’a karşı. Gelişmemiz gerektiğini biliyoruz ve her gün bunun için çok çalışıyoruz" dedi.

Derbi mağlubiyeti sonrası oynanan bu maçın duygusal zorluklarına da dikkat çeken tecrübeli teknik adam, futbolun duygusal yönünü çok iyi bildiğini belirterek, "Bugün yapmamız gereken evimizde 3 puan almaktı. Taraftarlarımızı bu galibiyetle sevindirmek önemliydi" şeklinde konuştu.

Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin performansını olumlu bulduğunu söyleyen Mourinho, gol atma isteğinin devam ettiğini ve gollerinin geleceğine inandığını belirtti.

Son olarak, İstanbul’a tatile gelmediğini vurgulayan Mourinho, "Ben ve kulüpteki herkes çok çalışıyoruz. Kariyerimde 26 kupa kazandım, Avrupa’da 5,5 kupa aldım. Bunlar çok çalışmamızın sonucudur. Eleştiriler olabilir ama ne aya çıkarılmalı ne de cehenneme gönderilmeliyiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.