Formula 1 Kanada Grand Prix'i nefes kesti: Yağmur altında başlayan yarışı ikinci sıradan başlayan Max Verstappen kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 9. etabı olan Kanada Grand Prix'sini Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Kanada'nın Montreal kentindeki 4,3 kilometrelik Gilles Villeneuve Pisti'nde 70 tur üzerinden düzenlenen yarış, yağmurun etkisi altında geçti.

Formula 1 Kanada Grand Prix'i nefes kesti: Yağmur altında başlayan yarışı ikinci sıradan başlayan Max Verstappen kazandı
Yayınlanma:

Yarışı 1 saat 45 dakika 47.927 saniyeyle ilk sırada tamamlayan Verstappen, bu sezon 6. ve kariyerinin 60. Grand Prix zaferini elde etti.

Yağmur altında başlayan ardından kuruyan zeminde devam eden yarış, kısa süreli yağışla yeniden ıslandı ve son olarak kuru zemin altında sonlandı.

McLaren'ın Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris, liderin 3.879 saniye gerisinde ikinci olurken, dün pole pozisyonunu kazanan Mercedes takımının Büyük Britanyalı pilotu George Russell ise 4.317 saniye farkla üçüncü sırada yer aldı. Russell, son turlarda takım arkadaşı Lewis Hamilton'u geçerek podyumun son basamağında yer buldu. Hamilton dördüncü, Piastri ise beşinci olarak yarışı tamamladı. Puan alan diğer isimler ise sırasıyla Alonso, Stroll, Ricciardo, Gasly ve Ocon oldu.

Pilotlardan Charles Leclerc, Carlos Sainz, Sergio Perez, Logan Sargeant ve Alexander Albon yarışı tamamlayamadı.

Sezonun 10. yarışı, 23 Haziran'da İspanya Grand Prix'si ile devam edecek. Önceki yarış olan Monaco Grand Prix'sinde Leclerc birinci, Piastri ikinci, Sainz ise üçüncü olmuştu.

Kanada Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanındaki ilk 5 sıra şöyle:

Pilotlar:
1. Max Verstappen (Hollanda): 194 puan
2. Charles Leclerc (Monako): 138 puan
3. Lando Norris (Büyük Britanya): 131 puan
4. Carlos Sainz (İspanya): 108 puan
5. Sergio Perez (Meksika): 107 puan

Takımlar:
1. Red Bull: 301 puan
2. Ferrari: 252 puan
3. McLaren: 212 puan
4. Mercedes: 124 puan
5. Aston Martin: 58 puan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.