Gabriel Paulista: "Avrupa Ligi gibi önemli bir turnuvada gruplara kaldığımız için mutluyuz"

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin Lugano ekibini 5-1 mağlup eden Beşiktaş'ta Gabriel Paulista, harika bir gece geçirdiklerini belirtti.

Gabriel Paulista: "Avrupa Ligi gibi önemli bir turnuvada gruplara kaldığımız için mutluyuz"
Yayınlanma:

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Paulista, "Harika bir gece oldu. Çok iyi bir maç oynadık. Avrupa Ligi gibi önemli bir turnuvada gruplara kaldığımız için mutluyuz. Deplasmandaki maçta defansif olarak iyi olduğumuzu söyleyemem. Orada iyi bir skor ve galibiyet almak isterdik, ancak 3-3'lük skorla yetindik. Bugün elimizden gelen her şeyi yaptık, gerçekten müthiş bir maç oynadık ve iyi bir zafer kazandık. Bugün bunu kutlayacağız. Yarından itibaren önemli Sivasspor maçına hazırlanmak zorundayız." dedi.

Maç esnasında teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile yaptığı konuşmaya da değinen Paulista, "Yediğimiz golle ilgili konuştuk. Bireysel performansım dışında takım olarak bir hata yaptığımızı düşündüm ve bunu konuştum. Aynı hatayı tekrarlayamazdık, bu konuşma yararlı oldu ve başka gol yemedik." şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan tecrübeli stoper, "Yeni formata hızlı adapte olmamız gerekiyor. Bu formatın en belirgin özelliği daha fazla maç, daha fazla seyahat ve dolayısıyla daha fazla yorgunluk olacak. Ancak akıllı olup, iyi çalışıp, iyi dinlenerek bu durumu kendi yararımıza çevirmemiz gerekiyor. Kadromuzun çok iyi olduğunu düşünüyorum ve bu kadroyla çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum." dedi.

Yeni transfer Felix Uduokhai'nin çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten Paulista, "Beraber sadece 2 idman yaptık ama onun inanılmaz kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Topla çıkışları, topu kullanması ve ayağı çok iyi. Aynı zamanda fiziksel olarak da güçlü. Takımdaki herkes gibi onun da çok yararlı olacağını düşünüyorum. Omar Colley ile sezona başladık, Süper Kupa’yı aldık, Samsun ve Antalya maçlarını kazandık. Omar’la iyi bir ikili oluşturduğumuzu biliyorum. Şu an takımda kim oynarsa oynasın hocanın istekleri doğrultusunda çok iyi olacaklarını biliyorum. Oyuncuların hocanın kafasında seçim sıkıntısı oluşturması güzel bir şey. Hocanın zorlanması, takımın kalitesinin bir göstergesi. Hoca kimi seçerse seçsin sahada herkes en iyisini yapıyor, bu da Beşiktaş için çok güzel bir şey." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.