Galatasaray Letonya'da Avrupa sınavında: Rigas FS-Galatasaray!

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, grup aşamasındaki ikinci maçında Letonya temsilcisi Rigas FS ile karşılaşmaya hazırlanıyor. Süper Lig’de Kasımpaşa karşısında aldığı beraberlikle bu sezon ilk puan kaybını yaşayan sarı-kırmızılı ekip, Riga’daki bu zorlu deplasmanda kazanarak moral bulmayı hedefliyor.

Galatasaray Letonya'da Avrupa sınavında: Rigas FS-Galatasaray!
Yayınlanma:

Bu akşam oynanacak mücadele, Letonya'nın başkenti Riga'daki Daugava Stadyumu'nda saat 19.45'te başlayacak. Müsabakayı Slovak hakem Filip Glova yönetecek.

Galatasaray’da Eksikler Dikkat Çekiyor Sarı-kırmızılılar, bu kritik mücadele öncesinde önemli eksiklerle sahaya çıkacak. Tecrübeli kaleci Fernando Muslera, aldığı ceza nedeniyle kadroda yer alamazken, Faslı yıldız Hakim Ziyech de sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bırakacak. Ayrıca, Galatasaray'ın yıldız forveti Victor Osimhen’in de bu maçta sakatlığı nedeniyle forma giymesi beklenmiyor.

okan.jpg

AVRUPA'DA 320. MAÇ HEYECANI

Galatasaray, Rigas FS karşılaşmasıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 320. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avrupa arenasında çıktığı 319 karşılaşmanın 114'ünden galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, 121 maçta mağlup olurken 84 müsabakada da berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 432 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 477 gol gördü.

"KUPA 2"DE BAŞARILAR VE UMUTLAR

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon da büyük başarılar hedefliyor. 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanan sarı-kırmızılı ekip, "Kupa 2"de çıktığı 95 karşılaşmada 38 galibiyet, 31 beraberlik ve 26 yenilgi aldı. Bu maçlarda 149 gol atan Galatasaray, kalesinde 120 gol gördü.

Son dönemde Avrupa Ligi'nde istikrarlı bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar, son 15 maçın 13’ünde rakiplerine yenilmedi. 2021-2022 sezonunda başlayan bu süreçte Galatasaray, 7 galibiyet ve 6 beraberlik elde ederken sadece 2 karşılaşmada mağlup oldu.

gss2.jpg

DIŞ SAHADA KÖTÜ SERİ

Ancak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 4 deplasman maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı deplasmanda 3-2 yenmeyi başaran Galatasaray, sonrasında Bayern Münih, Kopenhag, Sparta Prag ve Young Boys karşısında oynadığı deplasman maçlarında sahadan mağlup ayrıldı. Bu kötü seriyi Riga’da kırmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi’nde moral bulmak istiyor.

RİGAS FS SEZON PERFORMANSI

Galatasaray’ın rakibi Rigas FS, bu sezon Letonya Virsliga’da gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Başkent Riga temsilcisi, ligde oynadığı 30 maçta 25 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Letonya futbolunun yükselen yıldızlarından biri olan Rigas FS, Galatasaray karşısında sahasında sürpriz bir sonuca imza atmayı hedefliyor.

19.45 | Rigas FS - Galatasaray | TRT 1

gss.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.