İlk yarı final eşleşmesi belli oldu: İspanya - Fransa

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dolu bir çeyrek final maçı yaşandı.

İlk yarı final eşleşmesi belli oldu: İspanya - Fransa
Yayınlanma:

Almanya'nın Hamburg kentindeki Volkspark Stadı'nda oynanan mücadelede Fransa ile Portekiz karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi ve uzatma devreleri golsüz eşitlikle sonuçlanınca karar penaltı atışlarıyla verildi.

Penaltı atışlarında daha sağlam bir performans sergileyen Fransa, rakibini 5-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Teknik direktör Didier Deschamps yönetimindeki Fransa Milli Takımı, turnuva tarihinde 6. kez yarı final aşamasına yükseldi. EURO 1984 ve 2000'de şampiyonluk yaşayan Fransa, 2016'da final oynamıştı.

Fransa'nın yarı finaldeki rakibi ise İspanya olacak. İspanya ile Fransa arasındaki çeyrek final mücadelesi, 9 Temmuz Salı günü Almanya'nın Münih kentinde oynanacak.

Portekiz ise son iki Avrupa Şampiyonası'nda bekleneni veremedi. Teknik direktör Roberto Martinez yönetimindeki Portekiz Milli Takımı, EURO 2016'daki şampiyonluktan sonra EURO 2020'de son 16 turunda elenmiş, bu kez de çeyrek finali geçememişti.

Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez gol atamadı. Turnuva tarihinde 14 golle en fazla gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduran Ronaldo, bu kez fileleri havalandıramadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.