Kara Kartal'da yeni patron Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst, yaklaşık 6 aylık gecikmeyle siyah - beyazlıların yeni teknik direktörü oldu.

Kara Kartal'da yeni patron Giovanni van Bronckhorst
Yayınlanma:
Güncelleme:

Giovanni van Bronckhorst'un Beşiktaş'ta yeni bir dönemi başlatması, uzun süredir merakla beklenen bir gelişmeydi. Siyah-beyazlıların bu seçimi, Hollandalı teknik adamın kariyerinde yeni bir döneme adım atması anlamına gelirken Bronckhorst'un bu gelişmeye uzun süredir sıcak baktığı konuşulan haberler arasındaydı.

Öyle ki Hollanda basınına göre Giovanni van Bronckhorst'un, Suudi Arabistan'dan gelen cazip teklifleri bile reddederek İstanbul'a gelmeyi beklediği iddia edildi. Ancak, yardımcı teknik direktör konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle planlar değişmek zorunda kaldı. Beşiktaş Hollandalı çalıştırıcının ekibinde yer alan NAC Breda Teknik Direktörü van Gastel'i de takımda görmek isterken, NAC Breda'dan alınamayan onay yüzünden Fernando Santos ile anlaşılmıştı.

giovanni-van-bronckhorst-1-uorw.webp

Santos döneminden beklediğini bulamayan Beşiktaş, sezonun bitimiyle birlikte tekrar iletişime geçtiği ikiliyle bu kez anlaşmanın yolunu buldu.

Ayrıca van Bronckhorst'un ekibine kupa şampiyonu hoca Serdar Topraktepe de eklendi

Hollanda futbolunun önemli isimlerinden biri olan Giovanni van Bronckhorst, Rotterdam'da doğdu ve futbola Feyenoord'un alt yapısında başladı. Profesyonel kariyerine Feyenoord'da devam ettikten sonra İskoçya'nın Rangers takımına transfer oldu. Orada elde ettiği başarılarla Arsenal'e geçiş yaptı. Ardından Barcelona'ya kiralık olarak gitti ve orada da şampiyonluk yaşadı. Feyenoord'a dönüşü, kaptanlık görevi ve milli takımdaki başarılarıyla kariyerinin zirvesi oldu.

Teknik direktörlük kariyerine Feyenoord'da başlayan van Bronckhorst, takımı büyük başarılara taşıdı. Daha sonra Çin Futbol Ligi'nde Guangzhou R&F'nin başına geçerek uluslararası alanda da kendini kanıtladı. Son olarak İskoçya'nın Rangers takımında görev aldı ve UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkma başarısı yaşadı.

giovanni-van-bronckhorst-2-cm4h.webp

Geçtiğimiz sezon, Suudi Arabistan kulüplerinden birkaç cazip teklif alan Giovanni van Bronckhorst'un, bu tekliflere rağmen Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf'a göre, parasal kaygılar yerine Beşiktaş'ta yeni bir heyecan yaşamayı tercih ettiği belirtiliyor. Yaklaşık altı aylık bir bekleme sürecinin ardından bu hedefine ulaşan 49 yaşındaki Hollandalı teknik adam, uzun zamandır başarıya aç olduğu bilinen bir isim. Bu kararla birlikte, yardımcıları Jean-Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe ile birlikte yeni sezonda daha hırslı ve iddialı bir Beşiktaş için kolları sıvayacak.

Van Bronckhorst'un Beşiktaş'ta göreve başlamasıyla birlikte Türkiye Süper Ligi'nde görev yapan on birinci Hollandalı teknik direktör olacak. Daha önce, bu ligde görev almış birçok önemli isim bulunuyor. Örneğin, Jan Olde Riekerink, Frank Rijkaard Galatasaray'da, Guus Hiddink, Erwin Koeman, Phillip Cocu ve Dick Advocaat Fenerbahçe'de, Jan Wouters Kasımpaşa'da, Leo Beenhakker İstanbulspor'da, Cor Van der Hart Sarıyer'de, ve Patrick Kluivert de Adana Demirspor'da görev yapmıştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.