Keçiören galibiyeti unuttu

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasının açılış maçında şampiyonluk mücadelesi veren Ümraniyespor sahasında Keçiörengücü’nü konuk etti. Ev sahibi rakibini 2-1 yenerek iddiasını sürdürdü.

Keçiören galibiyeti unuttu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasının açılış maçında şampiyonluk mücadelesi veren Ümraniyespor sahasında Keçiörengücü’nü konuk etti. Ev sahibi rakibini 2-1 yenerek iddiasını sürdürdü.

Spor Toto Birinci Lig’de hafta içi mesaisinde Bereket Sigorta Ümraniyespor, 33. haftanın açılış maçında Ankara Keçiörengücü'nü konuk etti. Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yiğit Arslan, Bersan Duran ve Emir Eray Eyisoy hakem üçlüsü yönetti. Zorlu mücadeleyi 2-1 kazanan Ümraniyespor son altı haftaya girilirken şampiyonluk umutlarını önümüzdeki maçlara taşıdı.

İLK YARIDA İKİ GOL

Mücadelenin ilk yarısında daha atak bir futbol sergileyen Bereket Sigorta Ümraniyespor 9. dakikada Antonio Mrsic ve 18'de Yacine Bammou ile yarıyı 2-0 üstün tamamladı. İkinci yarıda beraberlik için Ümraniyespor kalesine yüklenen Başkent ekibinin tek golünü 67. Ibrahım Olawoyin atmasına karşın bu gol puan almak yeterli olmadı.

RAKİP MENEMENSPOR

Bu sonucun ardından puanını 60'a çıkaran Ümraniyespor, lider MKE Ankaragücü'nün 3 puan arkasında zirve takibini sürdürdü. Üst üste ligdeki 2. yenilgisini alan Ankara Keçiörengücü ise maç fazlası ve 38 puanla 11. sırada konumlandı. Keçiörengücü, Spor Toto Birinci Lig’in 34’üncü haftasında 24 Nisan Pazar günü saat 13.30’da Nasadoge Menemenspor’u konuk ederken, Bereket Sigorta Ümraniyespor da yine 24 Nisan Pazar günü saat 13.00’da deplasmanda Beypiliç Boluspor ile üç puan mücadelesi verecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Zirve mücadelesi veren Bereket Sigorta Ümraniyespor 33’üncü haftasının önemli maçında Ankara Keçiörengücü’nü konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi 10’uncu dakikada öne geçti. Ümraniyesyor bu dakika içinde sol kanattan köşe vuruşu kazandı. Kayra Kartal’ın kullandığı köşe vuruşunda Keçiörengücü savunması arasından kafasını iyi kullanan Antonio Mrsiç meşin yuvarlağı ön direk dibinden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

HAKEM PENALTI DEDİ

Bu golden sonra aradaki farkı için baskısını artıran Bereket Sigorta Ümraniyespor 16’ıncı dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu dakika içinde topla buluşan Yacine Bammou, pasını Onur Ayık’a aktardı. Sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Onur, Hüsamettin Tut’un müdahalesi ile yerde kalınca hakem Yiğit Arslan pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

Penaltı atışını kullanmak için 18’inci dakikada topun başına geçen Yacine Bammou’nun vuruşunda kaleci Metin Uçar, soluna gelen topu yatarak kurtardı. Oyun alanına dönen meşin yuvarlağı yine Bammou tamamlayarak filelere gönderip takımını 2-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla ev sahibinin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

TEK GOL OLAWAYİN’DEN

Ankara Keçiörengücü, ikinci yarıda daha rakibine göre daha organize ve daha atak bir futbol sergilemesine karşın yakaladığı pozisyonlardan ancak birisini değerlendirebildi. Mücadelenin 66. dakikası oynanırken Keçiörengücü farkı bire indirdi. Bu dakika içinde Ümraniyespor yarı alanına gönderilen uzun topa Avdija Vrsajevic’in kafa vuruşu kısa düşünce Ibrahim Olawoyin, topu kontrol ederek ceza sahasına koşu yaptı. Olawoyin’in ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluşunca Başkent ekibi durumu 2-1’e getirdi. Bu golden sonra iki takımın karşılıklı ataklar başka gol getirmeyince Ümraniyespor zorlandığı maçta Keçiörengücü’nü 2-1 yenerek zirve iddiasını sürdürdü.

STAT: Ümraniye Şehir

HAKEMLER: Yiğit Arslan, Bersan Duran, Emir Eray Eyisoy

BEREKET SİGORTA ÜMRANİYESPOR: Burak Öğür, Avdija Vrsajevic, Alim Öztürk, Tomislav Glumac, Ercan Coşkun, Kartal Kayra Yılmaz, Onur Ayık (Ajdin Hasic dk. 78), Serkan Göksu (Atalay Babacan dk. 89), Antonio Mrsicx (Yusuf Gültekin dk. 72) , Yonathan Del Valle (Idrissa Camara dk. 78), Yacine Bammou

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ: Metin Uçar, Ogün Bayrak, Mehmet Dingil, Fatih Solmaz, Hüsamettin Tut (Hamza Gür dk. 82), Yaw Ackah  (Djibrilla dk. 38), Anthony Uzodimma, Aykut Çeviker, Taşkın Çalış (Alhassan dk. 82), Ibrahim Olawoyin, Emeka Eze

GOLLER: Mrsic (dk. 10), Bammou (dk. 18) (Ümraniyespor), Olawoyin (dk. 66) (Ankara Keçiörengücü)

SARI KARTLAR: Mehmet Dingil, Ackah, Uzodimma, Fatih Solmaz (Ankara Keçiörengücü), Alim Öztürk, Glumac, Kartal Kayra (Ümraniyespor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.