Kerem Aktürkoğlu'na Filistin paylaşımı dünyada ses getirdi: "Aktürkoğlu hem yetenekli hem de cesur!''

Portekiz'in Benfica takımında forma giyen milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, İsrail'in saldırıları altındaki Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çektiği sosyal medya paylaşımıyla dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Aktürkoğlu'nun X (eski adıyla Twitter) platformunda Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı paylaşım, 8 milyondan fazla etkileşim alırken, uluslararası destekle karşılandı.

Kerem Aktürkoğlu'na Filistin paylaşımı dünyada ses getirdi: "Aktürkoğlu hem yetenekli hem de cesur!''
Yayınlanma:

Kerem Aktürkoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı bu paylaşım, 30 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı ve 150 binden fazla beğeni aldı. Ayrıca, paylaşımda 5 bine yakın yorum yapıldı. Futbolcunun açıklaması, farklı dillerde de yayılırken, birçok kullanıcı Aktürkoğlu’nun duyarlılığını takdir etti.

CESUR TAVRI TAKDİR TOPLADI

Yabancı yorumcular arasında, özellikle futbolcuların toplumsal meselelerde seslerini yükseltmelerinin zorluğuna dikkat çeken ifadeler öne çıktı. Bir yorumda, "Soykırıma karşı konuşan bazı futbolcular kadro dışı bırakıldı. Dolayısıyla Aktürkoğlu'nun açıklaması cesur. Soykırımın sona ermesi için savaşmaktan korkmamalıyız!" denilirken, bir diğer yorumda "Kerem Aktürkoğlu yetenekli bir oyuncu ama bugün onun aynı zamanda cesur olduğunu da keşfettik. İsrail'in Filistin ve Lübnan'a karşı savaşının sona ermesi ve Orta Doğu'da barış için çok güzel." ifadeleri kullanıldı.

Aktürkoğlu'nun karakteriyle ilgili övgü dolu başka bir yorumda ise, "Harika bir oyuncu ve her şeyden önce harika bir adam, en önemli şey bu!" denildi. Bir başka kullanıcı, "Bu adama saygım var. Kariyerinde başarılar dilerim. Ezilenlerin hakkını savunduğun için teşekkürler." diyerek futbolcunun toplumsal duyarlılığını takdir etti.

"BU KATLİAM DURMALI, ÇOCUKLAR YAŞAMALI"

Aktürkoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Herkesin temkinli yaklaşılması gerektiğini söylediği bir konu olduğunun farkındayım, duyuyorum. Ama duyduklarım sadece onlar değil... Bir halkın çaresiz çığlığı; ölen çocukların, sivillerin maruz kaldığı katliam. Bazen evlerinde, bazen ibadet alanlarında, bazen de yardım bekledikleri hastanelerde... İsrail ile Filistin arasında tarih boyunca birçok şey yaşanmış olabilir ancak şu an gördüğüm, bir milletin yok edilmek üzere olması. Bunu biliyorum ve buna sessiz kalamıyorum. Yukarıda saydıklarımı kınamayacak kimse var mı? Böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı... Artık yeter!”

AKTÜRKOĞLU'NUN DUYARLILIĞI DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRDİ

Milli futbolcunun İsrail-Filistin çatışmasındaki sivil kayıplara yönelik duyarlılığı, futbol dünyasında nadir görülen bir duruş sergileyerek ona uluslararası arenada daha fazla saygı kazandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.