Messi kariyerine bir Copa America daha ekledi

Arjantin, 2024 Kupa Amerika finalinde normal süresi 0-0 tamamlanan maçta Kolombiya'yı uzatma dakikalarında 1-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Messi kariyerine bir Copa America daha ekledi
Yayınlanma:

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından ABD'de düzenlenen turnuvanın finali, Florida'daki Hard Rock Stadı'nda gerçekleşti.

İlk yarıda Kolombiya'nın üstün performansına rağmen gol olmadı ve devre golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda da her iki takımın da gol bulma çabaları sonuçsuz kaldı ve normal süre 0-0 berabere tamamlandı.

Uzatma dakikalarında Arjantin'in gol perdesini açan isim Lautaro Martinez oldu. Martinez, 112. dakikada Giovani Lo Celso'nun asistinde ceza sahası içinden attığı golle Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Kalan sürede Arjantin, skoru koruyarak maçtan galip ayrıldı ve 16. kez Kupa Amerika şampiyonluğunu elde etti.

Maçın önemli anlarından biri, Arjantin'in yıldızı Lionel Messi'nin sakatlanarak oyundan çıkmasıydı. Messi, 64. dakikada sakatlanarak oyundan ayrıldı ve yerine Nicolas Gonzalez oyuna dahil oldu. Bu durum, Messi'nin duygusal anlar yaşamasına neden oldu ve oyuncu, yedek kulübesinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Final maçı, stadyum dışında yaşanan izdiham nedeniyle planlanandan 1 saat 23 dakika gecikmeli başladı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından karşılaşma başlama vuruşunu gerçekleştirdi. Ayrıca, maçın devre arasında Kolombiyalı ünlü sanatçı Shakira'nın verdiği konser de izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.