Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki birinci oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki 11. ayağında, Estoril Pisti'nde gerçekleşen ilk yarışta zafere ulaştı.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki birinci oldu
Yayınlanma:

4,182 kilometre uzunluğundaki pistte yapılan yarışta pole pozisyonunu elde eden Toprak, ıslak zemin koşullarında gösterdiği performansla dikkat çekti.

Yarış öncesi açıklama yapan Toprak, "Islak zeminde pole pozisyonunu almak benim için zordu. Bu hafta sonu çok önemli ve hazırız." mesajı vermişti.

Yarış boyunca etkileyici bir performans sergileyerek önde giden Toprak, BMW fabrika takımıyla büyük bir mücadeleye girdi.

Yarışın ilk bölümlerinde Ducati'nin İspanyol pilotu Alvaro Bautista ile çekişen Toprak, Bautista'nın kaza yaparak yarış dışı kalmasının ardından, kalan turları lider tamamladı. Yarışı damalı bayrakla birinci sırada bitiren Toprak, Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega'nın ikinci, Honda'dan Iker Lecuona'nın ise üçüncü olduğu podyumda yer aldı.

Bu zaferle birlikte Toprak, genel klasmandaki puanını 439'a çıkararak, en yakın rakibi Bulega ile arasındaki farkı 44 puana yükseltti. Bulega 395 puanla ikinci, Bautista ise 333 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Toprak, Estoril'deki ikinci yarış için yarın TSİ 13.00'te Superpole'e katılacak ve ardından TSİ 16.00'da 21 turluk ana yarışta yer alacak. Şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde eden Toprak, hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.