MKE Ankaragücü'nde Murat Ağcabay, resmen adaylığını açıkladı: Kemal Özdeş cevabı dikkat çekti

MKE Ankaragücü Kulübü'nün başkan adayı Murat Ağcabay, 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan seçimli olağan genel kurul öncesinde projelerini JW Marriott Hotel'de düzenlediği basın toplantısında tanıttı. Ağcabay, genel kurul sürecinin camiaya hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, Ankaragücü'nün Süper Lig'de olması gerektiğini belirterek mevcut yönetimin performansını eleştirdi.

MKE Ankaragücü'nde Murat Ağcabay, resmen adaylığını açıkladı: Kemal Özdeş cevabı dikkat çekti
Yayınlanma:

"Adaylık sürecimiz, camianın çağrısına kayıtsız kalamamamızın bir sonucudur" diyen Ağcabay, kulübün tarihindeki 114 yıllık geçmişinde 6 kez küme düştüğünü Yeni hocayla (Kemal Özdeş) alakalı bir şey diyemeyiz. Bizim şu andaki düşündüğümüz yapı bu değil. Bizim yönetimimizde futbolu tamamen sportif direktörümüz yönetecek"ve son 4,5 yılda bu üzücü olayın 3 kez yaşandığını vurguladı. Mevcut başkan İsmail Mert Fırat'ı ve yönetimi eleştirerek, kulübün sportif başarısızlıklarını ve finansal yönetim eksikliklerini gidermek için 2, 4 ve 8 yıllık planlarının olduğunu söyledi.

Transfer politikalarına da değinen Ağcabay, mevcut oyuncuların maliyetlerini gözden geçireceklerini ve daha ekonomik futbolcuları takıma kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, teknik direktör seçim sürecini eleştirerek etik dışı bulduklarını ifade etti ve sportif direktörün futbol operasyonlarını yöneteceğini sözlerine ekledi.

Seçim sürecinde tek liste ile gitme konusunda mevcut yönetimle bir görüşme yapmadıklarını dile getiren Ağcabay, yönetimde yer alacak isimlerin paylaşımı için teklifte bulunduklarını ancak olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti. Kulübün mali yapısı ve yönetim becerilerini de sorgulayan Ağcabay, sponsorluk anlaşmalarının kulübün doğru yönetilmediğine dair çekinceler taşıdığını belirtti.

Son olarak, geçmiş seçim süreçlerine atıfta bulunan Ağcabay, her türlü koşulda seçim salonuna gireceklerini ve Ankaragücü için daha güçlü bir gelecek inşa etmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.