Montella: İlk kez turnuvaya galibiyetle başlıyoruz

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

Montella: İlk kez turnuvaya galibiyetle başlıyoruz
Yayınlanma:

Teknik direktör Vincenzo Montella, doğum gününde takımının performansından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. BVB Dortmund Stadı'nda oynanan mücadeleyi Türk taraftarların coşkulu desteğiyle kazandıklarını vurgulayan Montella, "50 yıl içinde gördüğüm en güzel doğum günü hediyesini aldım. Takımımızın gösterdiği performansı kutluyorum" dedi.

Montella, Avrupa şampiyonaları tarihinde ilk kez ilk maçlarını kazandıklarını söyleyerek, "Bu bizim için çok önemli bir başlangıç. Ancak ilk hedefimiz unutulmamalı, o da bir üst tura çıkmak" şeklinde konuştu. Gürcistan karşısında oyun planlarını başarıyla uyguladıklarını belirten Montella, takımının defansif ve ofansif olarak dengeyi sağladığını ve 22 şutla rakip kaleyi çok fazla yokladıklarını ifade etti.

Portekiz ile oynayacakları maça da değinen Montella, "Portekiz namağlup geliyor, bu nedenle çok zorlu bir mücadele olacak. Ancak bugün elde ettiğimiz galibiyetin tadını çıkarıp, yarından itibaren Portekiz maçına odaklanacağız" dedi. Hakan Çalhanoğlu'nun performansıyla ilgili olarak da Montella, "Hakan'ın Inter deneyimi ona çok şey kattı. Takımımızın ofansif yapısına büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.