Montella: "Türk yüreğini sahada gördük"

A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesinin ardından teknik direktör Vincenzo Montella, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında duygularını ve takımın performansını değerlendirdi.

Montella: "Türk yüreğini sahada gördük"
Yayınlanma:

Montella, maçın kritik anlarından biri olarak kaleci Mert Günok'un son saniyelerde yaptığı kurtarışı övdü ve bu kurtarışın takım ve ülke için önemli olduğunu vurguladı. "Takım için, ülke için, kaleci adına mutluyum. Bu oluşturduğum grup adına mutluyum. Mert’i de tebrik ediyorum. İşi o zaten gol kurtarmak. Son dakikalarda bu kurtarışı yaptı. Takım ruhu inanılmazdı. Bu takım ruhunu sahaya yansıttıkları için takımı tebrik ediyorum. Tüm ülke için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Özellikle genç futbolcu Arda Güler'e övgüler yağdıran Montella, "Arda Güler, karşılaşmada harika bir performans sergiledi. Takım için çok çalıştı, daha önce hiç görmediğim kadar çok koştu. Bundan da gurur duyması gerekir. Takım için oynadı. Takıma fiziksel olarak da yardımcı oldu. Biraz da fiziksel kapasitesini geliştirmesini düşünüyoruz. Kendisini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Maçta kullanılan taktiksel tercihler hakkında da konuşan Montella, "Avusturya'yı durdurmak için ek bir savunma oyuncusu kullandık. Bunu yaparak topa hakim olabildik. Sahada ciddi bir takım ruhu gösterildi. Formasyonun, taktiğin ötesinde bu ruhu görmek çok önemliydi." dedi.

Avusturya ile yapılan hazırlık maçındaki olumsuz sonuca da değinen Montella, "O maçtan dolayı eleştirildik ancak bu turnuvada daha farklı bir takım ortaya çıktı. Kimse pes etmedi, herkes ekstra oynadı, takım ruhunu ortaya koydu. Bu tür maçları kazanmak benim için önemli." şeklinde konuştu.

Montella'ya, Türk futbol tarihindeki yerinin sorulması üzerine ise, "Eğer Fatih Terim ve Şenol Güneş gibi isimlerle kıyaslanıyorsam, bu benim için büyük bir onur olur. Türk futbol tarihine katkı sağlamak her antrenör için önemlidir." yanıtını verdi.

Son olarak Hollanda ile oynayacakları çeyrek final maçı hakkında konuşan Montella, "Her maç farklıdır. Bizim bu ruhu, beraberliği, inancımızı sürdürmemiz lazım. Formasyonu ve taktiği maça göre belirliyoruz. Rakip de bir faktör. Bu birlikteliğimizi sürdürmemiz gerekiyor." diyerek takımın hedeflerine odaklanacaklarını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.