Nihat Güler isyan etti: Federasyon seçimlerinde kadın adaya 'sindirme operasyonu'

Federasyon seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber iddialar ve kaos da beraberinde geldi. Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda adaylık sürecinde 'operasyona' hedef olan başkan adayı hakkında sert konuştu.

Nihat Güler isyan etti: Federasyon seçimlerinde kadın adaya 'sindirme operasyonu'
Yayınlanma:

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, yaklaşan federasyon seçimleri öncesinde yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güler, isim vermediği paylaşımında Modern Pentatlon Federasyon Başkan Adayı Nesibe Malkoç'un adaylık sürecinde karşılaştığı baskılara dikkati çekerek, yaşananları "ibretlik bir öykü" olarak nitelendirdi.

"KADIN ADAYA SİSTEMATİK BASKI"

Güler, federasyon başkan adayının yaşadığı süreci aktarırken, federasyon başkanlığı için gerekli olan 18 imzayı topladığını, ancak seçime yaklaşırken kendisine destek veren 6 delegenin geri adım attığını belirtti. Güler, bu delegelerin Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve il müdürlüklerinin baskısı sonucunda imzalarını geri çektiklerini iddia ederek, "Bu süreç tam anlamıyla bir sindirme operasyonu." dedi.

TÜRKİYE OLİMPİYAT KOMİTESİ’NE ELEŞTİRİ

Kadın federasyon başkan adayının Türkiye Olimpiyat Komitesi’nden destek istediğini, ancak komitenin oylarını Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün belirlediği isimlere vereceklerini söylemesi üzerine hayal kırıklığına uğradığını belirten Güler, şunları söyledi:

"Türkiye Olimpiyat Komitesi, kamuoyuna kadınların sporda daha fazla yer alması için pozitif ayrımcılık yapılmasını önerirken; kadın bir aday desteğe ihtiyaç duyduğunda 'Bizim oyumuz, genel müdürlüğün adayına' demek nasıl bir çelişkidir? Bu tutum, inandığınız değerlerle örtüşmüyor."

''YOKSA GÜCÜNÜZ SADECE KADINLARA MI YETİYOR?"

Güler, Genel Müdürlüğün federasyon seçimlerine müdahil olmasının seçim süreçlerine gölge düşürdüğünü öne sürerek şu çağrıyı yaptı:

"Defalarca söyledik, genel müdürlüğün aday belirleme sürecine dahil olması yanlış! Eğer bu yetkiye sahipseniz, neden başarısız ve hakkında şaibeler olan federasyon başkanlarını görevden almıyorsunuz? Yoksa gücünüz sadece kadınlara mı yetiyor?"

Modern Pentatlon Federasyon Başkan Adayı Nesibe Malkoç'un konuya ilişkin çarpıcı açıklamaları yarın anadolugazete.com.tr'de olacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum