Okan Buruk: İki takım da yüzde yüz hazır değil

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve takım kaptanı Muslera, Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: İki takım da yüzde yüz hazır değil
Yayınlanma:

Geçen sezon Trendyol Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş arasında yarın oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının ortak basın toplantısı yapıldı. Toplantı, karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirildi ve her iki takımın teknik direktörleri ile kaptanları katıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, iki takımın da buraya gelmeyi hak ettiğini belirterek, "İki takımdan biri Türkiye Kupası'nı kazandı, diğeri Süper Lig şampiyonu oldu. Şimdi iki takım da Süper Kupa'yı kazanmak istiyor. Taraftarlar maçtan dolayı heyecanlı. En çok kupa kazanan iki takım karşılaşacak. Maçın daha kaliteli geçmesi için biz de elimizden geleni yapacağız. Rakibimiz, yeni oyuncuları kadrosuna kattı. Yaptıkları transferler çok iyi. Hocaya (Giovanni van Bronckhorst) da hoş geldin demek istiyorum. Türk futbolu için hepimizin üstüne düşen görevler var. Geçen seneki gibi bu sene de Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz." dedi.

Buruk, iki takımın da sezon başında olduğunu belirterek, "İki takım da yüzde yüz hazır değil. Çok yüksek performans beklemek doğru olmaz. Oyuncularımızdan en hazır olanları sahaya çıkaracağız. İnşallah güzel bir maç olur. Futbol olarak güzel şeyler izlettirebileceğimizi göstermek istiyoruz." şeklinde konuştu. Hazırlık maçlarını sonuç odaklı görmediklerini belirten Buruk, "Bu maçları oyuncuların performansını yükseltmek için yapıyoruz. Önceki senelere göre daha iyi başlayacağız. Oyuncularımız daha hazır, çünkü daha fazla birlikte çalışma fırsatı bulduk." değerlendirmesinde bulundu.

Müsabakanın uzatmalara gitmesi ihtimaliyle ilgili olarak Buruk, "İki takım da maçın uzatmalara gitmesini istemez. Böyle bir şey gerçekleşirse de buna adapte olacağız. İki takım da 90 dakikada maçı bitirmek ister. Son antrenmanı daha gerçekleştirmedik. İdmanda penaltılar için çalışma yapabiliriz." ifadelerini kullandı. VAR hakeminin yabancı veya Türk olmasıyla ilgilenmediklerini belirten Buruk, "Biz sadece saha içine bakıyoruz. Yeni bir federasyon başkanı seçildi. Bu seçimle de polemiklerin bitmesi gerekiyor. Umarım sadece futbolun konuşulduğu bir sezon olur." dedi. Süper Kupa'nın yeni formatı hakkında Buruk, "İspanya modeli gibi olacak. Oyuncuların daha hazır olduğu bir dönemde bu maçlar yapılır. O yüzden sorun olacağını düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray kaptanı Fernando Muslera, yeni sezona başlamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Önümüzde bir şampiyonluk daha var. Yıllarca Galatasaray'da şampiyonluk için mücadele ettim. Yarın da büyük bir rakibe karşı mücadele edeceğim. Hazırlık sürecini çok iyi geçirdik. Yarın bizim için bir başlangıç olacak." dedi. Beşiktaş maçlarının klasik olduğunu vurgulayan Muslera, "Bu maç da sezonun başına denk geldi. Buradan alacağımız bir galibiyet sonraki maçları etkileyecektir. Yarın harika bir atmosfer olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Transferlerle ilgili olarak Muslera, "Her kulübün en iyi oyuncuyu getirmek için araştırma yapması gerekiyor. Her gelen oyuncu yüksek kalitede olacaktır. Hızlı adapte olabilen oyuncular olacaktır. Bazı futbolcular da Türkiye'deki futbolu tam bilmediğinden adapte olmakta zorlanabilir. Biz, yeni transfer yaparken hangi oyuncunun neyi çok iyi yaptığını biliyoruz. Sonrasında adaptasyon daha kolay hale geliyor." dedi. Muslera, Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'un 2010 Dünya Kupası'ndaki golü hakkında ise, "Yılın en iyi golüydü. Çok iyi bir goldü." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.