Olaylı Trabzonspor maçından sonra Fenerbahçeli futbolcular için karar çıktı!

17 Mart 2024 tarihinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Papara Park’ta oynanan Süper Lig karşılaşması, maç sonrasında çıkan olaylarla gündeme gelmişti. Sahaya giren taraftarlar ve futbolcular arasında yaşanan gerginlikler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Fenerbahçeli futbolcular hakkında alınan kararlar netleşti.

Olaylı Trabzonspor maçından sonra Fenerbahçeli futbolcular için karar çıktı!
Yayınlanma:

Fenerbahçe’nin 7 futbolcusunu kapsayan soruşturmada, 3 futbolcu için takipsizlik kararı verilirken, 4 futbolcu uzlaştırma süreci ile karşı karşıya kaldı.

3 FUTBOLCU HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI

Sabah gazetesinin haberine göre, olayların yaşandığı sırada sahaya giren Trabzonspor taraftarlarına karşı kendilerini savunan 3 Fenerbahçeli futbolcu hakkında, savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi. Yapılan incelemeler sonucunda, futbolcuların saldırıya uğraması nedeniyle meşru müdafaa kapsamında hareket ettikleri tespit edildi. Bu gerekçeyle, bu futbolcuların herhangi bir cezai sorumluluğu olmadığı kararlaştırıldı.

4 Futbolcu İçin Uzlaştırma Süreci Başladı

Soruşturmada adı geçen diğer 4 Fenerbahçeli futbolcu için ise durum farklı gelişti. Savcılık, bu futbolcuların "basit yaralama" suçundan uzlaştırma bürosuna sevk edilmesine karar verdi. Taraftarlarla futbolcular arasında yaşanan gerginliklerde fiziksel temas olduğu iddiaları üzerine yürütülen soruşturmada, taraflar arasında uzlaşma sağlanamazsa, 4 futbolcu hakkında dava açılabileceği belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, sahaya giren Trabzonspor taraftarları hakkında başlatılan soruşturma ise halen sürüyor. Taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle hukuki sürecin nasıl sonuçlanacağı, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

MAÇIN SONRASI OLAYLI GEÇMİŞTİ

Süper Lig’in kritik mücadelelerinden biri olarak görülen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması, maç sonunda yaşanan olaylarla gölgelenmişti. Taraftarların sahaya inmesiyle birlikte futbolcular arasında çıkan gerginlik, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştı. Ancak olayların ardından başlatılan hukuki süreç, bu önemli maçın yalnızca sportif açıdan değil, adli yönden de tartışmalara yol açmasına neden oldu.

GÖZLER MAHKEME SÜRECİNDE

Fenerbahçeli futbolcular ile taraftarlar arasında uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağı ve uzlaşma sağlanamazsa açılacak dava süreçleri, spor camiası tarafından yakından takip ediliyor. Olayların hukuki boyutunun netleşmesiyle birlikte, Süper Lig'deki bu olaylı karşılaşmanın yankıları da uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.