Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların performansları: Filenin Sultanları ve Mete Gazoz sahne alacak

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 28 Temmuz'da yaptıkları ve Team Türkiye'nin 29 Temmuz programı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların performansları: Filenin Sultanları ve Mete Gazoz sahne alacak
Yayınlanma:

DERLEYEN: YASİN ŞAHİN

ELİS ÖZBAY ÇEYREK FİNALDE

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların mücadelesi başladı. Türkiye, ilk olarak kürek branşında kadınlar tek çifte repesaj mücadelesinde Elis Özbay'ı izledi. İlk eleme serisini dördüncü tamamlayan Elis, repesaj serisinde ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. 23 yaşındaki Elis, çeyrek finalde 30 Temmuz Salı günü mücadele edecek.

Judo branşında, erkekler 66 kilogramda Muhammed Ali Demirel, ilk turda Finlandiyalı rakibi Luukas Saha'ya altın skorla yenilerek oyunlara veda etti.

NESLİHAN YİĞİT ARIN, OHORİ'YE DİRENEMEDİ

Badminton'da Türkiye'nin tek olimpik sporcusu olan Neslihan Yiğit Arın, Japonya'dan Aya Ohori'ye karşı oynadığı ilk maçta 9-21 ve 7-21'lik setlerle mağlup oldu. Neslihan, gruptaki ikinci maçını 30 Temmuz Salı günü Peru'dan Ines Lucia Castillo ile yapacak. 30 yaşındaki Neslihan, 2012 ve 2020 Olimpiyatlarında da ülkemizi temsil etmişti.

Yüzme branşında, Berke Saka 100 metre sırtüstü seçmelerinde 55.85'lik derecesiyle 40. oldu. Kısa süre önce dedesinin vefat haberini alan Saka, mücadele sonunda dedesini andı. Berke Saka, ana kategorisi olan 200 metre bireysel karışıkta olimpiyat mücadelesini sürdürecek.

ŞEVVAL İLAYDA TARHAN OLİMPİYAT YEDİNCİSİ

Atıcılıkta, Şevval İlayda Tarhan kadınlar 10 metre havalı tabanca finalinde 135.6 puan topladı ve yedinci sırada yer aldı. Şevval, bu disiplinin finaline yükselen ilk Türk sporcu olarak tarihi bir başarıya imza atmıştı.

Milli yelkenci Merve Vatan'ın yarışları, yeterli rüzgar olmadığı için ertelendi. Merve, IQ Foil kategorisinin ikinci gün yarışlarında 30 Temmuz Salı günü saat 14.03 itibariyle mücadele edecek.

FİLENİN SULTANLARI VE OKÇULARIMIZ SAHNE ALACAK

Paris 2024'te heyecan dolu bir gün daha yaşanacak. Madalya beklediğimiz Filenin Sultanları, C grubundaki ilk maçında Hollanda ile saat 10:00'da karşılaşacak. Gruptaki diğer maçta İtalya, Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 ile geçti.

Atıcılıkta 10 metre havalı tabanca karışık takım elemelerinde saat 10:15'te Yusuf Dikeç, Şevval İlayda Tarhan, İsmail Keleş ve Şimal Yılmaz rakiplerini geçmeye çalışacak. Erkekler Trap elemesinde Oğuzhan Tüzün saat 10:30'da sahne alacak.

Okçuluk Erkekler Takım Müsabakalarında Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer saat 11:39'da madalya mücadelesi verecek. Mete Gazoz, Tokto 2020'de altın madalya kazanmıştı.

Eskrim branşında Kadınlar Kılıç Bireysel müsabakalarında Nisanur Erbil saat 11:50'de mücadele edecek.

Yüzme branşında erkekler 800 metre serbest stil elemesinde 2007 doğumlu Kuzey Tunçelli saat 12:38 itibariyle yarışacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.