Paris 2024 Olimpiyatlarında okçulukta rekor başlangıç: Elif Berra Gökkır tarih yazdı, Mete Gazoz sahne aldı

Fransa'nın Başkenti Paris'te yarın düzenlenecek Açılış Töreni ile başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün okçulukta sıralama atışları gerçekleştirildi.

Paris 2024 Olimpiyatlarında okçulukta rekor başlangıç: Elif Berra Gökkır tarih yazdı, Mete Gazoz sahne aldı
Yayınlanma:

KADINLARDA ELİF BERRA GÖKKIR'DAN TARİHİ BAŞARI

Kadınlarda yarışan milli okçumuz Elif Berra Gökkır, sıralama atışlarını 671 puanla tamamlayarak 64 sporcu arasında 5. sırada yer aldı. Bu performans, olimpiyat tarihimizde kadınlar sıralama atışlarında elde edilen en yüksek puan olarak kayıtlara geçti. Elif Berra Gökkır, kadınlar bireysel ve karma takım yarışmalarında ülkemizi temsil edecek. Sporcumuzun ilk müsabakası, 31 Temmuz Çarşamba günü TSİ 20.29'da Malezyalı Nurul Azreena Mohamad Fazil'e karşı olacak.

ERKEKLERDE METE VE ULAŞ İLK 10'DA

Erkeklerde yarışan milli okçularımızdan Mete Gazoz, 676 puanla 8. sırada, Ulaş Berkim Tümer ise aynı puanla 10. sırada yer aldı. Muhammed Abdullah Yıldırmış ise 640 puanla 58. sırayı elde etti. Erkek takımımız, son 16 turunda 29 Temmuz Pazartesi günü TSİ 11.39'da Kolombiyalı rakipleriyle karşılaşacak.

AÇILIŞ TÖRENİ HEYECANI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın Açılış Töreni, bugün saat 20.30'da düzenlenecek. Tören, Paris'in ikonik simgeleri arasında yer alan Seine Nehri kıyısında gerçekleştirilecek. Dünyanın dört bir yanından sporcular ve izleyiciler, bu unutulmaz etkinlik için Paris'te buluşacak.

Milli okçularımızın sıralama atışlarında elde ettiği bu başarılar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizin umutlarını artırdı. Tüm sporcularımıza müsabakalarda başarılar diliyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.