Paris 2024'te Türk sporcuların performansları ve günün programı: Madalya, final ve yarı final geldi, Esra Yıldız final istiyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 6 Ağustos’ta yaptıkları ve Team Türkiye'nin 7 Ağustos programı.

Paris 2024'te Türk sporcuların performansları ve günün programı: Madalya, final ve yarı final geldi, Esra Yıldız final istiyor
Yayınlanma:

Olimpiyatlarda 6 Ağustos’ta 1 bronz madalya kazanırken Buse Naz Çakıroğlu finale, Filenin Sultanları yarı finale çıktı.

MADALYA, FİNAL VE YARI FİNAL

Kadın voleybol takımımız Çin’i nefes kesen maçın ardından 3-2 ile geçti ve yarı finale yükseldi. Bu galibiyetin ardından Sırbistan’ı 3-0 yenen İtalya ile yarı finalde karşılaşacağız.

Güreşte kadınlar 68 kiloda ise Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk olarak repesaj maçını kazandı ardından bronz madalya maçında Kuzey Koreli rakibi Sol Gum Pak'ı son saniyedeki hamlesiyle 4-2’i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Bu madalya Paris’te 3. madalyamız oldu.

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir başarıya imza atarak kadınlar 50kg yarı finalinde Filipinler'den Aira Villagas'ı 5-0 mağlup etti ve finale yükseldi. Milli boksörümüz, 9 Ağustos Cuma akşamı Çin'den Yu Wu ile karşı karşıya gelerek olimpiyat şampiyonluğu için ringe çıkacak.

BERKE AKÇAM GÖZÜNÜ FİNALE DİKTİ

Atletizmde 400 metre engelli elemesi sonrası yarı final için repesajda yarışma hakkı kazanan Berke Akçam, serisini 48.72'lik derecesiyle ilk sırada bitirerek yarı finale yükseldi. Berke, final için saat 20.35’de koşacak. Yasmani Copello ise sakatlığı sebebiyle koşmadı.

Güreşte, ASKİ Spor takımı güreşçisi Evin Demirhan Yavuz ve Burhan Akbudak rakiplerine mağlup olarak Olimpiyatlara veda etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden yelkencilerimiz, çeşitli kategorilerde yarışlarını tamamladı. Deniz Çınar ve Lara Nalbantoğlu'ndan oluşan 470 Karışık Takımımız, oyunları 16. sırada tamamladı. Alican Kaynar ve Beste Kaynakcı'dan oluşan Nacra 17 Karışık Takımımız ise yarışları 18. sırada bitirdi.

7 AĞUSTOS PROGRAMI

7 Ağustos’ta 8 sporcumuz atletizm, boks, güreş, yelken ve Tekvando dallarında mücadele edecek.

Atletizmde Ayşe Tekdal- Mazlum Demir ikilisi maraton yürüyüş karışık takımda saat 8.30’da yarışacak. Atletizmde ayrıca Alperen Acet, yüksek atlama elemesinde, 3 adım elemede Necati Er, Kadınlar cirit atmada da Eda Tuğsuz elemede mücadele edecek.

Tekvando ’da Merve Dinçel Kavurat 49 kiloda yarışacak ve madalya mücadelesi verecek. Boksta da madalyayı garantileyen Esra Yıldız Kahraman final için mücadele edecek. Bu final mücadelesi saat 22.30’da gerçekleşecek.

İŞTE GÜNÜN PROGRAMI

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.