Portekiz, Slovenya'yı penaltılarla geçti: Çeyrek finalde Fransa'nın rakibi Portekiz

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda, Portekiz ve Slovenya takımları Frankfurt Arena’da karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede, Portekiz penaltılarla çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Portekiz, Slovenya'yı penaltılarla geçti: Çeyrek finalde Fransa'nın rakibi Portekiz
Yayınlanma:

A Milli takımımızla aynı grupta yer alan ve 6 puanla gruptan lider olarak çıkan Portekiz, 3 maçta da berabere kalarak son 16 turuna yükselen Slovenya karşısında üretkenlikten uzaktı. İlk yarıda iki takım da gol bulamayınca, devreye 0-0 eşitlikle gidildi.

TEMPO DÜŞÜK OLUNCA UZATMALAR KAÇINILMAZ OLDU

İkinci yarıda da tempo yükselmedi ve gol sesi çıkmadı. Normal sürenin 0-0 sona ermesiyle maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol bulamayan takımlar, penaltılara kaldı. İlk uzatma devresinin sonunda penaltı kazanan Portekiz’de Cristiano Ronaldo, kaleci Jan Oblak’ı geçemedi. Aynı pozisyonda Slovenya teknik direktörü Matjaž Kek kırmızı kart gördü.

SERİ PENALTI ATIŞLARI SONUÇ BELİRLEDİ

Maçın 120 dakikasında gol çıkmayınca, seri penaltı atışlarına geçildi. Slovenya, kullandığı 3 penaltıyı da kaçırarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Portekiz ise penaltılarla 3-0 galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Portekiz, bu galibiyetle çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu. Maç sonrası Portekiz takımında büyük sevinç yaşanırken, Slovenya takımı ise turnuvaya veda etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.