Samsunspor’un eski teknik direktörü Multescu hayatını kaybetti

Samsunspor’un eski teknik direktörü Gheorghe Multescu, zatürre nedeniyle tedavi gördüğü Romanya’daki hastanede 72 yaşında hayatını kaybetti. Multescu'nun durumu geçtiğimiz perşembe günü kötüleşmişti.

Samsunspor’un eski teknik direktörü Multescu hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Samsunspor kulübü, sosyal medya hesaplarından yayımladığı başsağlığı mesajında, “Kulübümüzde 1993-1997 ve 2003-2004 sezonlarında teknik direktör olarak görev yapan Gheorghe Multescu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Futbol dünyasında iz bırakan değerli hocamızın kaybı camiamız için büyük bir kayıp olmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz,” ifadelerine yer verdi.

Gheorghe Multescu, Samsunspor’da iki farklı dönemde teknik direktörlük yaptı. İlk dönemi 1993-1997 yılları arasında olan Multescu, bu süre zarfında 133 maçta takımın başında bulundu ve Samsunspor tarihinin en önemli başarısı olan Balkan Kupası zaferini kazandırdı. Multescu'nun ikinci dönemi ise 2003 yılında başladı ancak sadece 6 maç sürebildi.

Türkiye’deki futbol kariyerine Samsunspor ile adım atan Multescu, Süper Lig’de ayrıca Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor’u da çalıştırdı. Multescu'nun futbol dünyasındaki etkisi ve başarıları, futbolseverler tarafından her zaman hatırlanacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.