EURO 2024'TE Son 16’da sürpriz çıkmıyor!

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın grup aşamasında sürpriz sonuçlara imza atılmış, futbol severler alınan sonuçlar ve oynanan futbol sebebiyle bu turnuvayı “en iyiler” kategorisine yerleştirmişti.

EURO 2024'TE Son 16’da sürpriz çıkmıyor!
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ÖMERCAN ÖZMEN

Ancak Son 16 turuna geldiğimizde favoriler hata yapmamaya başladı. Peri masalı beklentisi olunan takımlar tek tek eleniyor. 6 maçın geride kaldığı Son 16’da kağıt üstü favorilerden bir tek İtalya’dan veda geldi.

İlk gün maçlarında Almanya, Danimarka’yı 2-0’la geçerken İtalya, İsviçre’ye haklı bir mağlubiyetle elendi.

Slovakya, 90+4 dakikayı üstün oynadığı İngiltere’ye karşı 90+5 ve uzatmanın ilk dakikasında yediği golle elenirken bizim grubumuzun sürpriz takımı Gürcistan, İspanya’dan dört yedi. Son olarak Slovenya, 120 dakika sonunda maçı penaltılara getirmek istediği gecede attığı üç penaltıyı kaçırarak Portekiz’e elendi. Fransa da Belçika’yı eledi.

Portekiz, Fransa, İngiltere hatta zaman zaman İspanya bile Son 16’da istedikleri futbolu oynayamasalar da üst tura çıkmayı başardılar. Gürcistan, Slovakya, Slovenya gibi peri masalı yazmak isteyen takımlar ise yolun sonuna geldiler.

EURO 2020’de Ukrayna, Çeyrek Final’e çıkmış; EURO 2016’da İzlanda, İsveç ve Polonya gibi takımlar bu sevinci yaşamıştı. Henüz favori rakibine karşı diş geçirebilen bir takım bu turnuvada yaşanmadı.

Bugün Romanya’nın Hollanda’yı yenmesiyle bu ihtimal de belki de bu turnuva adına gerçekleşmiş olacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.