Süper Lig yıldız hoca sevmiyor mu?

Fenerbahçe, şampiyonluk için "Special One" ile yeni bir sayfa açtı. Ancak Süper Lig geleneği şampiyonluk yolunda tarihi enkazlar ve kazalarla dolu.

Süper Lig yıldız hoca sevmiyor mu?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Fenerbahçe belki de Avrupa’da Süper Lig adına en çok konuşulacak hamleyi yaptı ve Jose Mourinho’yu getirdi. Mourinho ile hem şampiyonluk özlemine son vermek hem de Avrupa’da ses getirmek isteyen Fenerbahçe’nin bu sezon bir rakibi de gelenek olacak.

Süper Lig’de şampiyon olan son yabancı teknik direktör Brezilyalı Zico’ydu. Zico bu başarıyı kazandığında takvimler Mayıs 2007’yi gösteriyordu.

17 yıldır tek bir yabancının kafasını uzatamadığı yarışta Fenerbahçe elinde güçlü bir kozla yarışacak.

Bunun yanında üç büyükler getirdikleri yıldız hocalardan verim alamamalarıyla ünlü hale geldi. Öyle ki birçok yabancı hoca takımlarımız sayesinde tazminat zengini oldu. İstanbulluların deneyip başarısız olduğu isimlere birkaç örnek sizin için derledik.

1484530-jpg.webp

VICENTE DEL BOSQUE

Real Madrid deyince bir dönemler akla Ancelotti değil Del Bosque gelirdi. Mütevazi yaşamı ve futbolcularıyla olan uyumu onu Real Madridlilerin gözünde gerçek bir babaya dönüştürmüştü. Haziran 2003’te Real’e veda ettikten bir sene sonra Boğaz’a iniş yapan İspanyol hoca adeta sistemle boğuşmuş ve İstanbul’a yenilmişti. 25 resmi maça çıkan başarılı çalıştırıcıya basın “Yeniköy Kasabı” unvanı vererek göndermişti.

O Del Bosque daha sonra İspanya Milli Takımı’na başarılar kazandıracaktı ancak burada olmamıştı.

thumbs-b-c-d78b0728d57ec28448827df4683204f7.jpg

LUIS ARAGONES

Fenerbahçe, normal birini değil birkaç hafta önce Avrupa Şampiyonu olmuş hocayı Süper Lig’e getirmişti. Hem de yanında La Liga gol kralı ile birlikte. Fenerbahçe için başarılı olmak adına pek çok anahtar eldeydi artık ancak olmadı. Fenerbahçe şampiyon Beşiktaş’tan on puan fark yiyerek ligi dördüncü tamamladı. Aragones de bir senelik maceranın sonuna geldiğini düşünerek İspanya’ya geri döndü.

625351af45d2a088403c6cbd.webp

FRANK RİJKAARD

Rijkaard, Barcelona’da kupalara ambargo koyarak Süper Lig’e gelmişti ancak burada sabır beklemesi hayalcilik olurdu. Kariyeri o kadar kısa ve kötü gitti ki, Galatasaray o sezonu dördüncü tamamlarken Rijkaard da daha sonra sadece Suudi Arabistan’ı çalıştırıp futbol kariyerine nokta koymak zorunda kaldı.

1137153-18373947-2560-1440.jpg

ROBERTO MANCINI

Mancini kariyerli bir hoca olarak geldiğinde Galatasaray’ın kadrosuna kendi isteği doğrultusunda takviyeler de yaptırdı ancak beklenen olmadı. Fenerbahçe’nin son şampiyonluk senesine gelmek onun adına belki büyük talihsizlikti. Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’si o sezon neredeyse Mart ayında şampiyonluk ilan etmişti. Mancini’nin kariyeri bir tek İstabul’da yaver gitmemiş sonra İtalya milli takımına kadar yükselmişti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.