Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl Edirne'de düzenlenen ve 14. yüzyıla dayanan köklü bir Türk spor geleneğidir. Peki bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? İşte detaylar...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?
Yayınlanma:

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl Edirne'de düzenlenen ve kökenleri 14. yüzyıla dayanan bir Türk spor geleneğidir. Pehlivanlar, zeytinyağı ile yağlanarak güreşir ve başpehlivanlık unvanı için kıyasıya mücadele ederler. UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan bu etkinlik, geleneksel törenler ve renkli festivallere ev sahipliği yapar.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yeni bir sistem uygulanacağını duyurdu. 2024'te, yağlı güreş liginde en iyi puanı alan pehlivanlar başpehlivanlık güreşlerinde yer alacak. Lig kapsamında topladığı puanlarla ilk 32'ye giren başpehlivanlar, Kırkpınar'a doğrudan katılma hakkı kazandı. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacak son 8 başpehlivan ise ön elemeler sonucu belirlenecek. Sarayiçi Er Meydanı'ndaki güreşlerde toplam 852 pehlivan mücadele edecek.

TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NE ZAMAN VE NEREDE YAYINLANACAK?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 4 Temmuz'da başladı. Resmi açılış programı 18.00'de Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak. Müsabakalar TRT SPOR ekranlarından canlı yayınlanacak.

TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ TAKVİMİ

Başpehlivanlar, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ilk turunu 6 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00'te gerçekleştirecek. Aynı gün 2. ve 3. tur güreşleri de yapılacak. 7 Temmuz Pazar günü, başpehlivanlık çeyrek final, yarı final ve final güreşleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, diğer boyların güreşleri ve ağalık ihalesi ile kapanış töreni de bu gün yapılacak.

TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ÖDELLERİ

Final güreşini kazanarak "Türkiye'nin başpehlivanı" unvanını alacak şampiyon sporcuya 550 bin lira, ikincisine 275 bin lira, üçüncülere ise 140'ar bin lira ödül verilecek. Başaltı boy birincisi 70 bin lira alırken, büyük orta birincisi 40 bin lira, küçük orta büyük boy birincisi 30 bin lira, küçük orta küçük boy birincisi 20 bin lira ödül kazanacak. Deste büyük boy birincisi 15 bin lira, deste orta boy birincisi 12 bin lira, deste küçük boy birincisi 10 bin lira, ayak ve tozkoparan birincileri 8 bin lira, teşvik boy birincileri 6 bin lira, minik boy birincileri ise 5 bin lira ödül alacak. En iyi peşrevle tribünleri coşturan pehlivana ise 10 bin lira ödül verilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.