Tatsız tuzsuz maçın galibi yok

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasının önemli maçında orta sıralarda yer alan iki takımın mücadelesinde MKE Ankaragücü, Eryaman Stadyumu'nda Atiker Konyaspor'u ağırladı.

Tatsız tuzsuz maçın galibi yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasının önemli maçında orta sıralarda yer alan iki takımın mücadelesinde MKE Ankaragücü, Eryaman Stadyumu'nda Atiker Konyaspor'u ağırladı. İki takımın futbol adına pek bir varlık gösteremediği maçta her iki takımda gol pozisyonu bulmakta zorlandı, buldukları pozisyonları da cömertçe harcadı. Maçın en ciddi ve tek atağında Ankaragücü’nden Dever Orgill Konyaspor direklerini geçemedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça iki takımda kontrollü bir oyunla başladı. Önce kalesinde gol görmek istemeyen taraflar ortaya koydukları sıkıcı futbol stada gelen taraftarlara adeta futbol işkencesi yaşattılar. Maçın 8. dakikasında Ankaragücü ilk ciddi atakta gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Orgill'in yerden sert ve düzgün vuruşunda top yandan auta çıktı. Bu kez 10. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Bu dakika içinde Yatabare’nin pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in yerden şutunda top Ankaragücü savunmasından döndü.

ATAKLAR PEŞ PEŞE

Maçın ilerleyen dakikaları ile birlikte iki takımda karşılıklı ataklar geliştirmeye devam etti. Maçın 16. dakikasında sol kanattan gelen ortada topla buluşan Djedje'nin vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı yaptığı güzel kurtarışla ev sahibi Ankaragücü’nün öne geçmesine izin vermedi. Maçın 26. dakikasında Atiker Konyaspor takımının sol taraftan kullandığı korner atışında top penaltı noktası üzerinde Fofana’nın önünde kaldı, bu futbolcu topu kale yerine direğinden yanından auta göndererek takımını bir golden etti. İki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

GOL SESİ ÇIKMADI

Mücadelenin ikinci yarısı adeta ilk yarısının kopyası şeklinde geçti. İki takımda cılız ataklar geliştirip pozisyon bulmakta zorlandı. Maçın 51. dakikasında Ankaragücü savunmadan gelen uzun pasla buluşan Dever Orgill rakiplerini bir bir geçip ceza sahasına girerek sağ çaprazdan çektiği sert şutu Konya kalecisi Serkan Kırıntılı kornere çeldi. Maçın 78. dakikasında Moulin’in ortasında savunmadan seken topu altı pas içinde İlhan Parlak'ın röveşata ile kaleye gönderdi fakat top farklı şekilde auta gitti.

ANKARAGÜCÜ KAÇIRDI

Maçın ilerleyen dakikalarında ev sahibi Ankaragücü öne geçmek için atak bir futbol ortaya koymasına karşın bu ataklardan bir türlü yararlanamadı. Maçın 83. dakikasında sol kanattan Tiago Pinto’nun ortasında ceza sahası içinde İlhan Parlak'ın gelişine vuruşunda top kaleyi bulmadı. Ankaragücü maçın 90. dakikasında bir kez daha öne geçme şansını kullanamadım. Bu dakika içinde çalımlarla ceza sahasına sokulan Pinto'nun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Ante Kulusic’in şutu az farkla yandan auta çıktı. Bu pozisyonun ardından maçın hakemi Koray Gençerler maçın bitiş düdüğünü çalarken iki takım puanları paylaştı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.