Teknik Direktör değişiminde Süper Lig yine hızlı başladı

Teknik direktör değişimleri konusunda sicili kabarık olan liglerden olan Süper Lig, bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Asıl büyük sürpriz ise Adıyaman FK'dan...

Teknik Direktör değişiminde Süper Lig yine hızlı başladı
Yayınlanma:

Teknik direktör değişimleri konusunda sicili kabarık olan liglerden olan Süper Lig, bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor.

6 hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen teknik direktör değişimleri çoktan başladı. Son olarak 6.hafta maçında Gaziantep FK’ya deplasmanda yenilen İstanbulspor’da teknik direktör değişikliği yaşanıyor.

64b289614e3fe009283c6d0e.webp

İstanbulspor, Fatih Tekke ile yolları ayırarak yeni hoca arayışına başladı. Tekke, mağlup oldukları maçtan sonra “en iyi oyunumuzu oynadık” dese de sonuç değişmedi.

İstanbulspor, 25 Ekim 2022’de Fatih Tekke ile anlaşmış önemli bir başarıya imza atarak ligde kalmayı başarmıştı. Neredeyse bir takvim yılı sonra genç teknik direktörler yollar ayrılıyor.

Tekke bu süreçte çıktığı 30 maçta 1,07 puan ortalaması yakaladı.

emre-belozoglu-depophotos-1907286.jpg

İLK AYRILIK BAŞAKŞEHİR’DEN…

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, özellikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren büyük bir düşüş ivmesi yakaladı. Basına yansıyan soyunma odası kavgaları, Emre Belözoğlu ile futbolcular arasında giderek artan gibi gerilimler resmi kanallardan yalanlansa da Başakşehir’de takım birlikteliği bir türlü sağlanamadı.

Öyle ki sezonun ilk üç haftasında Başakşehir sadece galibiyete değil gole de hasret kaldı. Başakşehir, üç maçta gol dahi atamadı ve Emre Belözoğlu ile yollar ayrıldı.

ERDAL GÜNEŞ PUANSIZ VEDA ETTİ

Erdal Güneş, Gaziantep FK teknik direktörlük koltuğunu geçtiğimiz sezon teslim aldı. Fena başlamayan haftaların ardından yaşanan deprem felaketi nedeniyle Gaziantep FK lige devam edemedi.

Bu sezon hem şehir için hem de Erdal Güneş için yeni sezon oldukça sancılı başladı. İlk dört haftada ortaya konan futbol umut vaat etmekten uzaktı. Onun yanında dört maçta sıfır puan ile tamamlanan süreç kan değişikliğine gidilmesine neden oldu.

Erdal Güneş dört haftada puanla tanışamadan takımından ayrıldı.

ca.jpg

YENİLER…

Gaziantep FK, yeniden Marius Sumudica ile anlaşırken, Başakşehir de Kayserispor ile yollarını ayıran Çağdaş Atan ile anlaştı. Çağdaş Atan’ın yerine ise geçtiğimiz sezon Ümraniyespor teknik direktörü olan Recep Uçar geldi.

İstanbulspor’un ise yeni hoca için arayışları sürüyor.

1.LİG’DE TABLO FARKLI DEĞİL

Trendyol 1.Lig’de de yaprak dökümü erken başladı. Boluspor, Ümraniyespor, Sakaryaspor ve Altay sezonun ilk haftalarında teknik direktör değiştiren takımlardan oldular.

Koltuğu sallanan hem Süper Lig hem de 1.Lig’de birçok hoca olsa da ilk 6 haftalık dilimde iki ligde toplan 7 hoca değişimi oldukça fazla.

ADIYAMAN FK REKORA DOYMUYOR

Geçtiğimiz sezonlarda sık sık yaptıkları teknik direktör değişimleri ile adından söz ettiren Adıyaman FK, bu sezon da unvanını elden bırakmak istemiyor.

5 haftanın geride kaldığı 2.Lig Beyaz Grup’ta Adıyaman FK, üçüncü teknik direktörü ile anlaştı. Sezona Erol Kapusuz ile başlayan takım 18 gün sonra Yüksel Yeşilova ile anlaştı. Yeşilova’dan 14 gün sonra ise koltuk Tuğrul Metin’e emanet edildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.