Türkiye'de bir ilk! Kristal Ayaklar Ankara'da buluşacak

Women Gool Programı'nın yapımcısı Bedri Akkerman, Türkiye'de ilki gerçekleşecek olan "Kristal Ayaklar Ödül Töreni" programını, anadolugazete.com.tr'den duyurdu. Kadın futbolunu ve Women Gool'ü muhabirimize anlatan Akkerman, son iki buçuk yıldır kadın futbolu üzerine yaptığı çalışmaları anlattı.

Türkiye'de bir ilk! Kristal Ayaklar Ankara'da buluşacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'da düzenlenecek olan Kristal Ayaklar Ödül Töreni, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Women Gool Programı'nın yapımcısı Bedri Akkerman, kadın futbolunun gelişimine destek olmayı amaçlayan bu programın detaylarını ve ödül töreninin muhabirimize anlattı.

"64 HAFTADIR DEVAM EDEN BİR PROGRAM YAPIYORUZ"

Çeşitli platformlarda özel bir kanalda iki ayrı spor programı yaptıklarını söyleyen Akkerman, "İkincilik Futbol Dosyası’’ ve Women Gool markasıyla kadın futboluna yönelik olarak yaklaşık 64 haftadır devam eden, kadın futbolunun gelişimine destek olmayı amaçlayan spor programını hayata geçirdik. Bir yıl önceye kadar kadın futbolunda boşluk olan bir alan gördük ve bunu değerlendirmek istedik. Üzerine de, 9 kurucu üye ile Kadın Futbolcular Derneğini kurduk. Şu an 32 kişilik bir üye sayısına ulaştık." dedi.

adsiz-tasarim-12.png

KRİSTAL AYAKLAR ÖDÜL TÖRENİ TÜRKİYE'DE BİR İLK

19 Ağustos Pazartesi akşamı saat 19.00'da CerModern’de büyük bir ödül töreni yapılacağını duyuran Akkerman, "Kristal Ayaklar Kadın Futbolcular Ödül Töreni olacak. Yaklaşık 700 kişilik bir davetli listemiz var." dedi.

Kadın futbolculara 15 dalda çeşitli ödüllerin verileceği programda spor camiasından birçok ismin ve bakanlıklardan katılımın olacağını söyleyen Akkerman, değerlendirmesine şu sözlerle devam etti:

"15 dalda çeşitli kadın futbolcularımıza ödüller vereceğiz. Yılın Teknik İnsanı, Yılın Gol Kraliçesi, Yılın Kalecisi, Yılın En İyi Çıkış Yapan Futbolcusu gibi futbolculara ödüller verdiğimiz büyük bir tören olacak ve ilk defa gerçekleşecek. Geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı planlıyoruz. Gecemizin sunucuları; Melih Gümüşbıçak ve İlknur Özzengin olacak. Gençlik ve Spor Bakanımız başta olmak üzere çeşitli bakanlarımızın katılımını bekliyoruz. Spor kamuoyunun tamamı, Futbol Federasyonu, Futbol Federasyonu içinde bu sene kurulan kadın teknik direktörlüğü ve çeşitli kulüpler bu geceye ilgi gösteriyorlar."

adsiz-tasarim-14.png

WOMEN GOOL VE KADIN FUTBOLUNA DESTEK

Akkerman, Women Gool programı ile kadın futbolunun gelişimine destek olmaya devam etmeyi amaçladıklarını belirtti. Kadın futbolunda farkındalık yaratmayı ve bu spor dalının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Akkerman, kadın futbolcuların emeklerinin takdir edilmesi ve ödüllendirilmesinin önemine değindi. Bu doğrultuda Kristal Ayaklar Ödül Töreni'nin Türkiye'de kadın futboluna olan ilgiyi artıracağına inandıklarını söyledi.

adsiz-tasarim-11.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.