EURO 2024'ün süre alamayan yıldızları!

Vincenzo Montella belirlediği kadrodan olabildiğince verim almaya çalışırken bazı yıldızlara sıra henüz gelmedi.

EURO 2024'ün süre alamayan yıldızları!
Yayınlanma:

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çeyrek Final sevinci yaşayan milli takımımızda genç oyuncuların göstermiş olduğu performans da tüm Avrupa tarafından konuşulan olaylar arasında yer alıyor.

Özellikle Arda Güler’in performansı taraflı tarafsız herkesin dilinde iken Kenan Yıldız, Barış Alper, İsmail Yüksek gibi isimler de bu turnuvaya anlık performanslarıyla damga vurmayı başardı.

Vincenzo Montella belirlediği kadrodan olabildiğince verim almaya çalışırken bazı yıldızlara sıra henüz gelmedi. Cenk Tosun bu konudan iki maç muzdarip olduktan sonra Çekya maçında oyuna girip golünü atmıştı.

Montella’nın bazı isimler sebebiyle eleştirildiği seçimler gelen Çeyrek Final sevinci ile şimdilik durulmuşa benziyor. Ancak özellikle süre alamayan oyuncuların kulüp takımları bu konuyu tekrar tekrar gündeme getirmeye niyetli.

FORVETSİZ SİSTEMİN FORVETLERİ

Montella net bir santrofor ile oynamıyor. Barış Alper zaman zaman Arda burada sahte 9 gibi oynuyor ya da benzer bir rol üstleniyor. Bu sebeple de geçtiğimiz yıl bulduğu az süreye rağmen lige damga vurmayı başarmış olan Semih Kılıçsoy’a sıra gelmiyor.

Semih Kılıçsoy, özellikle Beşiktaş taraftarları tarafından ısrarla süre bulması gerektiği yönünde paylaşımlara maruz kalıyor. Montella’nın bir önceki aday kadro sürecinde çağırıp ümit milli takıma yollaması da gündemdeyken Beşiktaşlılar, Montella’nın Semih’e karşı art niyetli olduğuna inanıyor.

TRABZONSPOR DA İSYAN EDİYOR

Trabzonspor taraftarı ise altyapılarından yetişen ve Ajax’a transfer olan Ahmetcan Kaplan’ın süre alamamasına öfkeli. Özellikle Samet Akaydin tercihi eleştirilirken Ahmetcan’ın rotasyonda bile anılmaması Trabzonsporluların öfkesini çekiyor.

Bir diğer eleştiri konusu ise Mert Günok’un sakatlığında ligde maç kaçırmayan Uğurcan Çakır’ın yerine Manchester United’da bir yıldır forma giyemeyen Altay Bayındır’ın tercih edilmesi oldu.

Bu isimlere ek olarak genç forvet Bertuğ Yıldırım da süre bulmakta zorlandı. Bertuğ ve Semih’in kaderi ise formasyona uymamaları olarak söylenebilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.