TVF seçimlerinde Hulusi Belgü'den çarpıcı açıklamalar: ''Bazı siyasiler federasyonlara müdahale etmeye çalışıyor!''

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) 6. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da gerçekleşirken, Fenerbahçe Spor Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü’nün açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Belgü, federasyonların bağımsız yapısına dikkat çekerken, siyasilerin spora müdahale etmeye çalıştığına dair iddiaları gündeme taşıdı.

TVF seçimlerinde Hulusi Belgü'den çarpıcı açıklamalar: ''Bazı siyasiler federasyonlara müdahale etmeye çalışıyor!''
Yayınlanma:

TVF'nin başkanlık seçiminin yapıldığı genel kurulda, Hulusi Belgü, federasyonların bağımsız ve özerk bir yapıya sahip olması gerektiğini vurguladı. Belgü, "Ülkemizde federasyonlar bağımsız ve özerk bir yapı içinde olmak zorunda. Ancak hepinizin benimle hemfikir olacağı üzere bazı siyasilerin federasyonlara müdahale etmeye çalıştıklarına dair duyumlar alıyoruz" sözleriyle, spor yönetimine dışarıdan yapılan olası müdahalelere karşı tepki gösterdi.

"SEÇİM SONRASI DESTEK VAATLERİ SÖYLENTİLERİ VAR"

Konuşmasının devamında kamu kuruluşlarından bazı delegelere seçim sonrası destek vaatlerinde bulunulduğu yönündeki söylentilere de değinen Belgü, "Hatta bazı kamu kuruluşlarından bazı delegelere seçim sonrası destek vaatleri olduğuna dair söylentiler dolaşıyor. Umuyoruz ki bunlar gerçek değildir" diyerek, bu tür müdahalelerin sporu olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu. Federasyonların bağımsız kalmasının genç sporcuların geleceği açısından kritik önemde olduğunu belirten Belgü, "Siyasilerimizden gelecekte büyük voleybolcu olmak üzere ter döken genç kız ve erkeklerimiz adına rica ediyorum. Spora karışmayın, federasyonlara müdahale etmeyin" dedi.

"DOĞRUDAN YANA OLUN" ÇAĞRISI

Belgü, delegelere de doğrudan yana olmaları için çağrıda bulunarak, "Bugün buraya gelene kadar eminim birçoğunuza telefonlar çaldı, birçok telkinlerde bulunuldu biliyorum ki vaatler verildi. Lütfen oy kullanırken işaret edilmişten değil doğrudan yana olun" ifadelerini kullandı. Seçimde adil ve bağımsız bir sürecin yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Belgü, sporun siyasetten uzak tutulmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.