Young Boys Teknik Direktörü Patrick Rahmen: Son derece etkileyici performans sergiledik

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Galatasaray'ı eleyerek bir üst tura yükselen İsviçre temsilcisi Young Boys'un teknik direktörü Patrick Rahmen, oyuncularının başarısından büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Young Boys Teknik Direktörü Patrick Rahmen: Son derece etkileyici performans sergiledik
Yayınlanma:

Young Boys'un, RAMS Park'ta oynanan rövanş maçında Galatasaray'ı 1-0 yenmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk maçta Galatasaray'ı 3-2 yendiklerini ve rövanş maçında da 1-0 galip geldiklerini hatırlatan Rahmen, "Ekibimle gurur duyuyorum. İsviçre'deki zorlu haftaların ardından yaşadığımız bazı yenilgiler vardı. Ancak son haftalarda performansımızı yükselttik ve evimizde, deplasmanda Galatasaray karşısında etkileyici bir oyun sergiledik. Oyuncularım maç boyunca hem fırsatları hem de alanları iyi değerlendirdi. İlk yarıda bazı pozisyonlar kaçırdık ama devre arasında sakin kalmayı başardık. İkinci yarıda Galatasaray baskı yapmasına rağmen net gol pozisyonları bulamadı. Biz de doğru zamanda kontraataklar yaparak maçı lehimize çevirdik. Son haftalardaki performansımızla gurur duyuyorum ve son iki maçtaki başarı bizi çok mutlu etti," dedi.

"BU DURUM BİZİ ETKİLEMEDİ"

İstanbul'daki atmosfer ve sahaya atılan su şişeleri hakkında ise "Bu durum bizi etkilemedi. Çok ateşli bir ortam olduğunu anladık ve maçın sonlarına doğru gerilimin arttığını hissettik. Ancak oyunun içinde doğru ritmi bulmayı başardık ve planımızdan sapmadık," şeklinde konuştu.

Futbolcularının oyunu 'soğutma' stratejisi hakkında yapılan yorumlara da değinen Rahmen, "Bu yorum sizin görüşünüz olabilir. Ben bunu 'oyunu soğutmak' olarak tanımlamam. İlk yarıda baskın bir oyun sergiledik. İkinci yarıda Galatasaray gibi güçlü bir takımın ofansif gücü, ilk yarıdaki hızımızı etkiledi. Bu yüzden 10-15 dakika boyunca baskıya dayanmak zorunda kaldık ve bunu başardık. Kalemize fazla yaklaşmalarına izin vermedik ve kontrataklarda tehlikeli olduk. Bu nedenle oyunu soğuttuğumuzu söyleyemem," dedi.

"RAKİBİ İYİ ANALİZ ETTİK"

Patrick Rahmen, iki maçta da aldıkları sonuçların hak edilmiş olduğunu belirtti. "Galatasaray'ı iyi analiz ettik ve birçok güçlü yönlerini gördük. Defansta baskı yapıldığında topu kazanma ve pozisyon üretme şansı yakaladık. Galatasaray'ın ofansif oyun tarzına karşı boşluklardan yararlanmayı başardık. İlk maçtaki pozisyonlarımızın kalitesi yüksekti ve iki maçta da aldığımız sonuçların hak edilmiş olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

Rahmen, eşleşmenin favorisi olmadıklarını vurguladı: "İki maçta da oldukça iyi performans sergiledik ve birçok kişi takımımızdan bunu beklemiyordu. Sezona iyi başlayamadık ama performansımız sonrasında yükseldi. Doğru zamanda kupa maçına odaklandık ve iki Şampiyonlar Ligi maçına tamamen odaklandık. Başaracağımızdan emindik ama karşılaşacağımız en iyi takımlardan biriyle oynadığımızın farkındaydık. Yüksek performans sergilememiz gerekti ve bunu başardık," şeklinde konuştu.

"ÇEKİLECEK EN ZOR KURAYDI"

Son olarak, Galatasaray'ı çekebilecekleri en zor rakip olarak nitelendiren Rahmen, "Galatasaray, kadro kalitesi ve futbol nitelikleri ile bizim için üst düzey bir rakipti. Çok büyük bir iş başardık ve bu, çekebileceğimiz en zorlu kura oldu. Buradan başarıyla ayrıldığımız için gurur duyuyorum. Yoğun bir atmosferde, müthiş bir taraftar desteğiyle karşılaştık. Futbolcularımız böyle maçlar için yaşıyor ve galibiyetle ayrılmak bu tür maçlarda insanı daha çok mutlu ediyor," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.